‘t Vlak wordt autovrij verblijfsplein

Het college van burgemeester en wethouders heeft in februari 2022 het ontwerp voor ’t Vlak vastgesteld. Hiermee is weer een belangrijke vervolgstap gezet richting de daadwerkelijke metamorfose van het plein.

Het voortraject bestond onder meer uit enquêtes over wensen en behoeften, de realisatie van een klankbordgroep (bestaande uit omwonenden, inwoners en ondernemers) en een inloopdag. Tips en opmerkingen zijn vervolgens geïnventariseerd en besproken. Dit leidde half november 2021 tot een voorlopig ontwerp. Iedereen kon hierop binnen 6 weken reageren.

Planning

Nu ligt er dus een vastgesteld ontwerp. Met de herinrichting van ’t Vlak komt er een toegangsweg naar het Onderlangs achter het rijtje van de snackbar. De werkzaamheden starten 2 april 2024. Het omturnen van ’t Vlak naar een levendig, uitnodigend, groen en autovrij verblijfsplein volgt daarna.

Beleving en groen

Het is de bedoeling dat ’t Vlak een gezellig en groen verblijfsplein wordt waar mensen graag langer vertoeven. Een mooie, aantrekkelijke plek die optimaal gebruikt kan worden door ondernemers en bezoekers. De gehouden enquêtes wijzen uit dat inwoners dat nog missen in het centrum. Ook wordt uiteraard rekening gehouden met duurzaamheidsaspecten zoals regenwateropvang.

Parkeren

De parkeerplekken die op ’t Vlak verdwijnen worden gecompenseerd. Dit is deels al gebeurd op de plek waar warenhuis Wesdijk stond. Maar er komen ook nieuwe plekken bij aan het Onderlangs en op het Achterom. En ook op het Binnenhof is er voldoende parkeergelegenheid.
Ook zijn er op verschillende plekken in het centrum parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Meer informatie?

Onder andere op de hoofdpagina over de Centrumaanpak houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen binnen de Centrumaanpak. Niks missen? Word dan lid van de nieuwsbrief Centrumaanpak.