BOA’s in Barendrecht

Een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) draagt bij aan een leefbaar dorp en een schone, veilige omgeving . Zij zijn er voor kleine overlastmeldingen, zoals bijvoorbeeld afval wat verkeerd wordt aangeboden, hondenpoepoverlast en fietsoverlast.

BOA’s in Barendrecht

Misschien ben je onze BOA’s weleens tegengekomen op de markt of de Middenbaan, ze zijn makkelijk te herkennen aan hun uniform. Inwoners zijn soms voorzichtig met het aanspreken van BOA’s. Dit is absoluut niet nodig! Zij zijn er voor mens en dier en staan altijd voor u klaar. Wij stellen onze Barendrechtse BOA’s graag aan u voor.

Nick

“Het werk als BOA is ontzettend leuk. Je kunt op een hele laagdrempelige manier problemen voor mensen oplossen. Je maakt makkelijk contact met inwoners. Je merkt ook dat de inwoners van Barendrecht het heel erg waarderen wanneer wij er bijvoorbeeld voor zorgen dat er geen geluidsoverlast meer is. De voldoening die je hebt nadat je een probleem of conflict hebt opgelost voelt heel erg goed.”

Debbie

“Het vak van BOA is afwisselend, je bent lekker buiten en je kunt echt wat betekenen voor de gemeenschap. Inwoners zijn heel erg blij als ze ons aan zien komen lopen. Ze kunnen ons voor hele uiteenlopende zaken bellen, bijvoorbeeld bij overlast, verkeerd geparkeerde auto’s, gedumpt afval of verstoring van de openbare orde. Geen dag is hetzelfde.”

Nina

“Ik vind mijn werk als BOA ontzettend leuk omdat het mij de mogelijkheid geeft om actief bij te dragen aan de veiligheid en leefbaarheid van de gemeente Barendrecht.”

Louise

“Ik vind het leuk om contact te maken met inwoners en van betekenis te kunnen zijn voor de leefbaarheid van gemeente Barendrecht. Het werk is ontzettend afwisselend, het ene moment ben je bijvoorbeeld bezig controles of administratie, het andere moment ben je op straat aan het werk.

Als jeugd BOA hou ik mij ook nog specifiek bezig met activiteiten voor de jeugd. Om de overlast minimaal te houden, creëer ik een band met de jeugd. Om hen te bereiken, ben ik vaak te vinden op hang –en ontmoetingsplekken en locaties waar regelmatig overlast voorkomt. Soms kom ik erachter dat er bepaalde problemen spelen bij één van de jongeren, zoals bijvoorbeeld pestgedrag of een lastige thuissituatie. In zo’n situatie kijk ik welke hulp het beste past.”

Mike

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik een bijdrage kan leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van Barendrecht.”

Vacatures

Ook BOA worden? Kijk op Werken voor Barendrecht voor de vacature. Ook zoeken wij nog een senior BOA.