Events

Netwerkbijeenkomst Gezondheidscampagne 29 februari 2024

Op donderdag 29 februari vond de Netwerkbijeenkomst Gezondheidscampagne Bewust Barendrecht plaats. We kijken terug op een hele nuttige netwerkbijeenkomst met onze partners over (nieuwe) initiatieven op het gebied van gezondheid, passend bij de campagne Bewust Barendrecht.

Enthousiast nam Dineke Van Meeuwen (Emborion) de aanwezigen mee in het verhaal en de identiteit van de nieuwe wijk Fruit Packing District, onderdeel van De Stationstuinen. “De connectie tussen de economie in dit gebied en de Barendrechters was verdwenen. Met de huidige initiatieven, Café Clementine, de padelbanen, de moestuin en de Robin Food Hub brengen we de Barendrechters en onze passie voor voeding hier nu al terug. Datzelfde doen we straks in het straatbeeld van de nieuwbouw. We willen een wijk bouwen waar voedsel centraal staat. Bewustwording rondom voedsel en een gezonde wijk maken, dat vinden we belangrijk.”

Bewust Barendrecht Markt 21 september 2023

Op donderdag 21 september vond de Bewust Barendrecht Markt plaats. Veel ondernemers, maatschappelijke organisaties, zorgverleners, sportclubs en vrijwilligers hebben een steentje bijgedragen aan de realisatie van deze dag. Daarnaast zijn verschillende experts aanwezig geweest die hun kennis via presentaties op het hoofdpodium en met workshops in de dômes Vitaliteit, Gezondheid en Jongeren deelden met de aanwezigen:

  • Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie)
  • Lili Genee-Pirayesh (Initiatiefnemer Vullen of Voeden en de ‘Schijf van mijn lijf’)
  • Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid)
  • Gerben van Duijn (wethouder Kaag & Braassem)
  • Wilbert Sybesma (innovatieleider op het gebied van voeding en gezondheid)
  • A. Zarba en Roland van Gent (Barendrechtse huisartsen)

Op de Sportmarkt waren verschillende Barendrechtse organisaties en verenigingen vertegenwoordigd. Van 16.00 uur tot 18.00 uur werd een Panna KO Toernooi georganiseerd in sporthal Lagewei met de bekende straatvoetballer Soufiane Touzani. Kinderen en andere geïnteresseerden kregen de mogelijkheid om hem te ontmoeten en vragen te stellen.

Aftermovie Bewust Barendrecht Markt 2023

Kick-off 19 april met partners

Op woensdag 19 april vond de Kick-off van de gezondheidscampagne ‘Bewust Barendrecht’ plaats. Ruim 85 enthousiaste partners gingen in sporthal Kruidentuin met elkaar in gesprek. Over hun mogelijke bijdragen aan gezondere Barendrechters, over voorbeelden van activiteiten die succesvol gezond gedrag activeren, over de onderlinge samenwerking en de hulp die daarvoor vanuit de gemeente nodig is. Momenteel vinden gesprekken plaats om te komen tot mooie initiatieven voor de gezondheidscampagne.