Bedrijventerreinen

Barendrecht heeft veel verschillende bedrijfsterreinen.

Het bedrijventerrein Achterzeedijk ligt ten oosten van de A29, aan de Achterzeedijk, nabij de Oude Maas. Het terrein heeft een goede aansluiting op de A15, A16, A29 en knooppunt Ridderster.

Milieuvriendelijk, duurzaam en maatschappelijk bewust ondernemen heeft op dit bedrijventerrein prioriteit.

Het bedrijventerrein Augustapolder ligt direct aan de Kilweg, ten oosten van de A29.

Er zijn zowel kantoren als (lichte) industrie gevestigd.

Het bedrijventerrein Bijdorp ligt ten oosten van de kruising A29 en de A15, tegenover de gelijknamige woonwijk Bijdorp.

De omvang van dit terrein is circa 10 hectare.

De bedrijventerreinen Barendrecht Oost (BT-Oost) liggen in Barendrecht en in Ridderkerk.

In totaal ruim is BT-Oost 150 hectare groot. Er zijn circa 450 bedrijven gevestigd. Er werken in totaal zo’n 6.000 personen. De bedrijventerreinen liggen tussen A15, A16 en de sporenbundel Rotterdam – Antwerpen/Ruhrgebied in.

Zowel overheid als bedrijfsleven investeren in de herstructurering.

BT-Oost bestaat uit de bedrijventerreinen:

  • Dierenstein
  • the Greenery (veiling)
  • Handelscentrum
  • Gebroken Meeldijk en
  • Ziedewij

Bedrijventerrein Dierenstein is een levendig terrein, in de directe omgeving van het NS station Barendrecht en uitstekende verbindingen met het Rijkswegennet (A16, A15 en A29)/

Er zijn ongeveer 85 bedrijven gevestigd: grote ondernemingen voornamelijk in het middengebied. Qua branche zijn op Dierenstein voornamelijk transportondernemingen, handelsbedrijven, aannemers en een twee bedrijfswagen-servicebedrijven gevestigd.

Per 1 januari 2019 is bedrijventerrein Dierenstein Barendrecht een Bedrijveninvesteringszone.
Meer informatie over een bedrijveninvesteringszone vindt u op het ondernemersplein.

Dit bedrijventerrein is ontstaan nadat het tracé van de Betuwelijn tot stand is gekomen en is gelegen direct ten noorden van de A15, ter hoogte van de voormalige 1e Barendrechtseweg.

Het gebied is verdeeld in een specifieke kantorenlocatie en een gebied waar meer traditionele bedrijvigheid is ontstaan.

Het bedrijventerrein Dorpzicht ligt in de gelijknamige wijk Dorpzicht aan de Boerhaavelaan.

Het bedrijventerrein Kilweg Noord omvat het al bestaande en langer gerealiseerde bedrijfsterrein Middelweg, inclusief een motorbrandstoffen verkooppunt en de Augustapolder. Dat laatste deel dient ter afscherming van de achtergelegen woningbouwlocatie. Kilweg Noord ligt direct nabij de op- en afritten van de A29 en kent een mix van bedrijven.

Nieuw Reijerwaard is het gebied tussen de A15, A16, Blaakwetering en de Rijksstraatweg. Het ligt binnen de gemeentegrenzen van Ridderkerk.

De (glas)tuinbouw maakt plaats voor bedrijven in de agro/vers/food-logistieke sector.

Het bedrijventerrein Reijerwaard/Cornelisland ligt ten noorden van de A15, aan beide zijden van de IJsselmondse Randweg.

Op dit terrein zijn bedrijven gevestigd uit de woon- en meubelbranche. Dit bedrijventerrein wordt daarom ook ’themacentrum Wonen’ genoemd. Op dit terrein is, net als op bedrijventerrein Vaanpark, grootschalige detailhandel gevestigd waar rechtstreeks aan particulieren wordt verkocht.

Vaanpark is het grootste bedrijvenpark van Barendrecht. Het ligt centraal tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Barendrecht. Vaanpark is onderdeel van de nieuwbouwlocatie Carnisselande/Portland en het is vanaf de snelwegen A29 en A15 bijzonder goed bereikbaar.

Het nieuwe bedrijvenpark bestaat uit vier delen (Vaanpark 1, 2, 3 en 4).