Urn plaatsen of as verstrooien op begraafplaats

Er is in Barendrecht geen crematorium. Op beide begraafplaatsen kunt u wel een urn plaatsen of as verstrooien. Na een crematie krijgt u de urn met daarin de as van de overledene niet meteen mee. De urn blijft minimaal 1 maand in het crematorium. Daarna beslist u zelf wat u met de as doet. U kunt de urn bijvoorbeeld laten bijzetten in een particulier graf, de urnentuin, een urnengraf of de urnenmuur. U kunt de as ook uitstrooien.

Op begraafplaats Den Ouden Dijck is een urnentuin. De urnentuin is een speciaal gedeelte op begraafplaats Den Ouden Dijck waar u een sierurn bovengronds kunt plaatsen. In overleg met de beheerder mag de sierurn op een grondplaat geplaatst worden (maximale afmeting van 50 x 50 cm). Deze plaatsen zijn geschikt voor 1 urn en tegen betaling beschikbaar voor 10 jaar. Daarna kunt u de periode verlengen.

Op de algemene begraafplaats is geen urnentuin.

Op beide begraafplaatsen kunt u een urn in de urnenmuur (laten) plaatsen. De urnenmuur heeft aparte nissen.

  • Op de algemene begraafplaats is een urnenmuur met open nissen waar 1 sierurn in geplaatst kan worden.
  • Op de begraafplaats Den Ouden Dijck is een urnenmuur met gesloten nissen. Per nis kunnen 3 sierurnen geplaatst worden. Een sluitplaat sluit de nis af. Deze kunt u zelf laten beletteren door een steenhouwer.

Deze nissen zijn, tegen betaling, beschikbaar voor 20 jaar. Daarna kunt u de periode verlengen.

In een urnengraf op begraafplaats Den Ouden Dijck wordt de asbus of urn in de grond begraven. Op een urnengraf kunt u een liggende en/of staande steen plaatsen.

Op de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat zijn geen urnengraven.

In of op een particulier graf kan een urn geplaatst worden. Dit is afhankelijk van:

  • de plek van het graf op de begraafplaats
  • het soort graf
  • het aantal overledenen in het graf
  • bovenop het graf mag 1 sierurn geplaatst worden
  • in het graf mag 1 urn/asbus geplaatst worden

Voor het plaatsen van een urn in of op het graf moet de rechthebbende van het graf een aanvraag indienen. Stuur een e-mail naar begraafplaats@barendrecht.nl. Hier zijn kosten aan verbonden.