Woonvisie

Een dak boven het hoofd is een eerste levensbehoefte. Iedereen wil graag fijn wonen. Maar de huizenmarkt is grillig. Vraag en aanbod sluiten lang niet altijd goed op elkaar aan. Als gemeente vinden we het belangrijk samen met inwoners de behoeften, knelpunten en uitdagingen in kaart te brengen. In februari 2023 stond een online vragenlijst online over woonwensen, die door velen is ingevuld. In december 2022 vond een bijeenkomst voor partners plaats. Alle resultaten zijn verwerkt in de nieuwe Woonvisie 2023-2027.

De geschiedenis leert ons dat bouwen in Barendrecht gelukkig geen zeldzaamheid is. Denk aan de ontwikkelingen van Carnisselande, Ter Leede, Vrouwenpolder, Lagewei en meest recent het centrum. Deze trend zetten we graag door.

Bouwen voor elke portemonnee

We stimuleren de bouw van kwalitatieve en toekomstbestendige woningen op loop- en fietsafstand van voorzieningen of goed bereikbare openbaar vervoerlocaties, zoals het NS-station. Dat doen we voor elke portemonnee, waarbij huizen voor starters en middeninkomens prioriteit hebben. Met elkaar bouwen we aan een nog mooier Barendrecht!