Fietsprogramma

Van 8 mei tot 13 augustus organiseren Stichting KijkopWelzijn, Stichting Wielerronde Barendrecht samen met de lokale verenigingen TC Barrhopoort tour, TC Barrhopoort wielerclub en FCC Barendrecht fietscross een actief en gevarieerd fietsprogramma.

Het programma

Tourclub Barrhopoort: wekelijkse fietsritten– per direct

Toerclub Barrhopoort heeft een eigen clubhuis op sportpark De Doorbraak van waaruit onder begeleiding van een wegkapitein op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend om 9 uur een clubrit gereden wordt.

Woensdag clubrit, 90 -120km met een gemiddelde van ca. 28km/h.

Zaterdag clubrit ’tandje minder’, 60 a 75 km met een gemiddelde van ca. 25km/h.

Zaterdag clubrit, 90 -120km met een gemiddelde van >30km/h.

Zondag clubrit, 90 -120km met een gemiddelde van ca. 28km/h.

Ben je nog geen lid en wil je een keer meefietsen met een clubrit, meld je dan aan via de website van de tourclub.

Tour de femme fietsclub – vanaf donderdag 2 mei

Wekelijks fietst de Buurtsportcoach met senioren door en rondom Barendrecht. De fietsclub staat elke donderdag op het programma tussen 10.30 en 12.00 uur.

Wielervereniging Barrhopoort – vanaf woensdag 8 mei

Vanaf 8 mei organiseert WV Barrhopoort in samenwerking met de Hoekse renners de woensdagavondcompetitie op Kuipersveer in Puttershoek.

10 Woensdagavonden koers in de polder van de Hoeksche Waard. Een ideale voorbereiding op de Ronde van Barendrecht op 20 juli.

(NB: Enige koerservaring is vereist)

BMX event FCC Barendrecht – zondag 9 juni

Op 9 juni vindt het regionale kampioensschap BMX plaats. Tijdens dit spetterende event zullen de beste rijders van Zuid-Holland en Noord-Holland het tegen elkaar opnemen. Tijdens het event zal FCC Barendrecht je langs de lijn meenemen en alles vertellen over hoe een wedstrijd en kampioenschap BMX in elkaar zitten. Tijdens de Ronde van Barendrecht kan ook daadwerkelijk geoefend worden op een pumptrack.

Ronde van Barendrecht – zaterdag 20 juli

Zie website ronde van Barendrecht.

Doorkomst Tour de France Femme avec Swift 2024 Barendrecht – dinsdag 13 augustus

In BLOK0180 kan in de ochtend samen met de wethouder(s) en raadsleden gekeken worden naar de etappe in Barendrecht. Onder begeleiding van een wielrenner wordt meer verteld over de tactiek en wellicht bekende termen zoals ‘demareren’ of ander wielerjargon. Vanaf 11.15 uur juichen we samen langs het parcours de wielrensters toe.