Tour de France Femmes avec Zwift 2024 in Barendrecht

Op dinsdag 13 augustus vindt de tweede etappe van de Tour de France de Femmes plaats. Deze rit van Dordrecht naar Rotterdam (lengte 73 kilometer) komt in de ochtend door Barendrecht.

De Tour de France Femmes avec Zwift 2024, ’s werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, gaat voor het eerst van start in het buitenland en is twee dagen in Nederland voor drie etappes: op 12 augustus Rotterdam-Den Haag en op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam. De rit van Dordrecht naar Rotterdam komt in de ochtend door Barendrecht. Meer informatie over het complete programma vindt u op www.letourfemmes-rotterdam.nl.

De doorkomst van de Tour de France de Femmes is een unieke kans om te laten zien wat Barendrecht te bieden heeft. We doen er samen met onze partners alles aan om van de doorkomst iets moois te maken. Niet alleen op 13 augustus, maar vooral in aanloop naar dit wielerevenement van wereldformaat. Met een 3-daags scholenprogramma en een divers fietsprogramma stimuleren we sport en beweging en enthousiasmeren we deelnemers voor deze tour door Barendrecht.

Wij zijn er trots op dat een deel van de route op dinsdag 13 augustus door Barendrecht komt.

Route

De route van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 door Barendrecht loopt via de Veren Ambachtseweg – Tuindersweg – Boezemweg – Leedeweg – 3e Barendrechtseweg – Achterzeedijk – Koedood.

Fietsprogramma

Van 8 mei tot 13 augustus organiseren Stichting KijkopWelzijn, Stichting Wielerronde Barendrecht samen met de lokale verenigingen TC Barrhopoort tour, TC Barrhopoort wielerclub en FCC Barendrecht fietscross een actief en gevarieerd fietsprogramma.

Scholenprogramma

Het scholenprogramma vond op 16, 17 en 18 april plaats in BLOK0180. House of Esports zorgde voor een gevarieerd aanbod van zogenaamde electronic sports, het competitief spelen van videogames. Zoals virtueel de slotetappe op de Champs-Elysees fietsen op de racefiets.