Er op uit en mensen ontmoeten (Dagbesteding)

U kunt wel wat hulp gebruiken om erop uit te gaan en mensen te ontmoeten. U wilt dingen ondernemen en onder de mensen zijn.

Heeft u behoefte aan een fijne dag invulling of aan meer structuur in uw dag? Dit noemen we dagbesteding. U kunt hier op verschillende manieren hulp bij zoeken.

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Doe een melding Wmo

U kijkt altijd eerst wat de mensen om u heen kunnen betekenen. Denk aan huisgenoten, buren, familie, vrienden en kennissen. Misschien kunt u een keer samen naar het museum of gezellig gaan wandelen.

Er zijn allerlei organisaties in Barendrecht die u kunnen helpen bij uw dagbesteding.

Lukt het u niet om zelf of via organisaties nieuwe mensen te ontmoeten, dingen te ondernemen en activiteiten te doen, dan kan de gemeente helpen met dagbesteding. Dit is zorg waarbij u activiteiten doet, samen met andere mensen die deze zorg nodig hebben. De dagbesteding is altijd in een groep. Denk aan een creatieve activiteiten in een huiskamer of actief bezig zijn op een zorgboerderij. Dagbesteding kan ook worden ingezet om uw mantelzorger te ontlasten. Als u wilt weten of u dagbesteding van de gemeente kunt krijgen, meldt u zich bij het Aanmeldpunt Wmo. De Wmo-klantmanager onderzoekt daarna samen met u welke hulp passend is.

Aanbieders:

De gemeente heeft met meerdere instanties een contract. Zij leveren de hulp bij het huishouden in zorg in natura. Als u zelf uw hulp bij het huishouden wilt regelen, kunt u een persoonsgebonden budget vragen. Meer informatie over zorg in natura en persoonsgebonden budget vindt u op de pagina PGB en zorg in natura.

Eigen bijdrage

Voor dagbesteding is maximaal een eigen bijdrage van €19,- per maand van toepassing. U betaalt deze eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).