Subsidie voor maatschappelijke organisaties met hoge energierekening

Op deze pagina leest u hoe u een subsidie kunt aanvragen voor uw hoge energierekening. Vanwege de hoge energiekosten stelt de gemeente Barendrecht een steunpakket voor maatschappelijke organisaties beschikbaar. Aanvragen kan van 1 maart tot en met 31 december 2023 . Er is maximaal € 250.000,00 beschikbaar.

Het steunpakket richt zich op verenigingen, stichtingen en kerkgenootschappen met een pand in Barendrecht of die een locatie in Barendrecht huren en de energiekosten volledig doorbelast krijgen. Organisaties met een minimumverbruik van 5.000 kWh per jaar en/of 2.500 kubieke meter gas in 2022 komen in aanmerking voor de subsidie.

Op https://barendrecht.zakelijkenergieloket.nl vindt u het aanvraagformulier. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden. Heeft u nog vragen, dan stelt u dit ook via het loket.

Aanvragen kan vanaf 1 maart tot en met 31 december 2023.

U kunt eenmalig een subsidie van maximaal € 7.500,00 aanvragen. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Het energieloket zet zich in voor het verduurzamen van panden van ondernemers en maatschappelijke organisaties in Barendrecht. Onder meer vragen over het besparen op de hoge energiekosten en de aanpak daarvan kunnen aan dit energieloket worden gesteld.