Gino Riesmeijer is de kinderburgemeester van Barendrecht voor het schooljaar 2022/2023. Bekijk hieronder zijn nieuwste vlog, over de Regeling Meedoen. Dankzij de regeling Meedoen kunnen kinderen en jongeren van ouders met een laag inkomen meedoen aan leuke dingen. Zoals een schoolreisje, muziekles, lid worden van een club en zwemlessen voor A, B en C. Nog niet iedereen kent de regeling en maakt er gebruik van. In deze video roept kinderburgemeester Gino Barendrechters op om de regeling aan te vragen. Want alle kinderen moeten kunnen meedoen!

Nieuwe kinderburgemeester gezocht!

Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Grijp dan nu je kans en wie weet ben jij volgend jaar de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht. Deze speciale baan heb je voor 1 (school)jaar). Alle kinderen die in groep 8 zitten mogen solliciteren.

Waar moet je aan voldoen als kinderburgemeester?

De belangrijkste twee voorwaarden voor het kinderburgemeesterschap is dat je in het schooljaar 2023 – 2024 in groep 8 van een basisschool moet zitten en dat je in Barendrecht woont. Verder vind je het leuk om in de belangstelling te staan, kun je goed en vlot spreken, kom je graag op voor de belangen van kinderen en ben je tijdens het schooljaar 2023 – 2024 beschikbaar voor allerlei activiteiten.

Hoe meld je je aan?

Stuur een e-mail en/of filmpje naar kinderburgemeester@barendrecht.nl waarin je vertelt waarom jij kinderburgemeester wilt worden. Geef hierin aan wat jij aan zou pakken als kinderburgemeester. Wat is jouw belofte aan de kinderen van Barendrecht? Verder is het belangrijk dat je ouders/verzorgers het inschrijf- en toestemmingsformulier invullen.

Praktische informatie

  • Aanmelden kan tot 11 september via kinderburgemeester@barendrecht.nl.
  • De jury kiest uit alle aanmeldingen 3 kandidaten.
  • Deze 3 kandidaten presenteren zich in oktober aan de jury.
  • De kinderburgemeester wordt op 31 oktober officieel benoemd door de gemeenteraad.

Kinderburgemeester Gino Riesmeijer

Gino Riesmeijer is de huidige kinderburgemeester van Barendrecht. Op 18 oktober 2022 is hij geïnstalleerd in de gemeenteraad en nam hij het stokje over van de vorige kinderburgemeester, Demi Kroonen.

Contact

E-mail: kinderburgemeester@barendrecht.nl

Speerpunten

Gino’s speerpunten zijn:

  • Veiligheid van speelplekken
  • Meer variatie aan winkels