Binnenkort op verschillende locaties groot asfaltonderhoud

22 februari 2024, 09:15

De gemeente vindt een veilige en nette omgeving belangrijk. Om dit blijvend te kunnen bieden is soms groot onderhoud nodig. Na het uitvoeren van weginspecties is in kaart gebracht welke wegen en fietspaden een nieuwe deklaag moeten hebben. Dit stond oorspronkelijk gepland voor eind vorig jaar, maar werd vanwege het koude en natte weer doorgeschoven naar 2024. De nieuwe planning is nu rond. Dit betekent dat aannemer Heijmans Infra B.V. in opdracht van de gemeente de komende tijd op verschillende locaties groot asfaltonderhoud uitvoert. Er wordt op woensdag 6 maart om 7.00 uur gestart met werkzaamheden aan het fietspad bij de Avenue Carré (aan de even zijde van de huisnummers 2 tot en met 232). Naar verwachting zijn de werkzaamheden 15 maart klaar, al kan de planning vanwege weersomstandigheden altijd wijzigen.

Aansluitend staan er werkzaamheden gepland bij de locaties Ziedewijdsedijk ter hoogte van huisnummer 33 en 35 en de kruising ter hoogte van huisnummer 67 en 69, het fietspad Portlandse Baan vanaf de kruising Portlandse Baan – Fuikkant (ter hoogte van huisnummer 2) tot aan Waterpoort, de Carnisser Baan vanaf de groenrotonde tot en met de rotonde Rostock, rotonde Leedeweg – Boezemweg – Ziedewijdse Baan en de kruising Middeldijk – Strausslaan. Kijk voor alle data en de meest actuele informatie op https://www.barendrecht.nl/asfaltonderhoud.

Werkzaamheden deels ’s nachts, deels overdag

De werkzaamheden aan de Carnisser Baan en de rotonde bij de Rostock worden in de nacht uitgevoerd om hinder overdag zoveel mogelijk te beperken voor omwonenden en bedrijven, net als het werk aan de rotonde Leedeweg – Boezemweg – Ziedewijdse Baan en de kruising Middeldijk – Strausslaan. Op de overige locaties vinden de werkzaamheden overdag plaats. Direct omwonenden en ondernemers ontvangen een brief, met daarin de planning.

Verkeersomleidingen

Bij werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Borden geven aan wanneer de weg is afgesloten en wat de omleidingsroute is. Vragen over de werkzaamheden? Mail dan naar Albert van Lenten via projectinuitvoering@barendrecht.nl.