De gemeente Barendrecht kiest bij een trouwerij altijd voor een persoonlijke benadering. Allereerst neemt de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (‘babs’) contact op met het bruidspaar om een afspraak te maken voor een huisbezoek.

Persoonlijk gesprek

De ervaring heeft geleerd hoe waardevol dit bezoek is voor beiden partijen. Elkaar leren kennen en met elkaar van gedachten wisselen is een absolute must voor een geslaagde huwelijksplechtigheid.
Tijdens het bezoek wordt geïnventariseerd wat de wensen zijn en worden de mogelijkheden besproken. Er is volop ruimte voor persoonlijke invulling en er wordt gezocht naar een vorm waarin u zich als bruidspaar het best herkent en thuis voelt. Een huwelijk op maat dus!

Zelf kiezen

De gemeente Barendrecht heeft verschillende trouwambtenaren, waarvan onderstaand een overzicht. U kunt uw eventuele voorkeur voor één van de BABS'en bij de gemeente doorgeven.

Linda Bank-Boose

Linda Bank - Boose

"Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!”

Ik ben (sinds 2001) beëdigd babs voor de gemeente Barendrecht. Als trouwambtenaar kan ik erg genieten van het geluk dat van de gezichten van het bruidspaar afstraalt door een ontspannen sfeer te creëren tijdens de plechtigheid. Ik vind het belangrijk dat ‘mijn’ bruidspaar zelf inspraak heeft op de vormgeving van de trouwplechtigheid. Bij voorkeur tijdens een persoonlijk gesprek bij jullie thuis (ook ’s avonds) of in het Gemeentehuis. Graag wil ik met jullie meedenken om jullie huwelijk op een persoonlijke en stijlvolle manier te voltrekken.

Winni de Bruin

Winni de Bruin

Ik heb al heel wat huwelijken mogen voltrekken. De reden dat ik trouwambtenaar ben, heeft alles te maken met mijn instelling. Ik zie en beleef het leven positief en ben nieuwsgierig en romantisch van aard. Elk huwelijk dat ik mag voltrekken is voor mij een nieuw avontuur, waarbij het mijn doel is een moment te creëren dat volkomen bij het bruidspaar en hun idee van een huwelijksvoltrekking past. In een voorgesprek leren wij elkaar kennen en bepaalt het bruidspaar wat er gezegd wordt. Mijn dichterlijke vrijheid zorgt ervoor dat het jullie verhaal wordt, maar op mijn manier vertolkt. Omdat geen mens of relatie hetzelfde is, is elke huwelijksvoltrekking dan ook anders. Graag tot ziens!

Nelly van Dongen-Sluimers

Nelly van Dongen - Sluimers

Wat leuk dat jullie hebben besloten te gaan trouwen!

Als trouwambtenaar mag ik jullie die ene belangrijkste vraag stellen. Die vraag heeft een officieel karakter, maar ik maak het graag zo persoonlijk mogelijk. Tijdens ons kennismakingsgesprek nemen wij jullie wensen door en daarmee ga ik mijn toespraak maken. Kinderen betrek ik ook heel graag bij de ceremonie. Het is mijn doelstelling jullie het stralende middelpunt te laten zijn, zodat jullie vol enthousiasme “Ja” kunnen antwoorden!

Jan Jippes

Jan Jippes

Vanaf 1961 woon ik in Barendrecht en ben wat men noemt een Betrokken Barendrechter. Toen mijn dochter Sanne mij vroeg als BABS voor haar huwelijk heb ik daar, net als verwacht wordt van bruidsparen, volmondig “Ja” tegen gezegd. Sindsdien heb ik de smaak te pakken en wil ik mij van harte inzetten om als ambtenaar van de burgerlijke stand gelukkige stellen in de echt te verbinden.

Hoe maken jullie als bruidspaar van jullie huwelijksvoltrekking een mooi memorabel moment? Waar ruimte is voor duiding van de wederzijdse liefde, de aantrekkingskracht, de individuele drijfveren en de omstandigheden waarmee jullie te maken hebben. Over de invulling daarvan wil ik graag met het aanstaande bruidspaar in gesprek. Het is immers jullie moment. Mijn taal- en spreekvaardigheid is daarbij slechts een instrument. Op een uitnodiging voor een nadere kennismaking ga ik altijd in. Aan jullie het initiatief!

Rene Toonen

René Toonen

Als levensgenieter word ik enorm blij van het geluk van anderen. Wat is er nu mooier dan oprechte liefde tussen mensen? Zelf ben ik al meer dan 21 jaar gelukkig in mijn relatie en wens iedereen zo’n stevige en fijne thuisbasis toe.

Ik sta voor eerlijkheid, geen valse schijn. Wel gek op romantiek. Heb veel gevoel voor humor en weet het serieuze in de juiste verhouding te brengen met vrolijkheid en inderdaad humor. Ik wil iets voor mensen wil betekenen. Van de officiële wettelijke gebeurtenis een persoonlijk dag maken zodat men nog heel lang kan terugkijken op een mooie, belangrijke en uiterst persoonlijk samenzijn in het leven van twee mensen. Het is ook niet niks om, ten overstaan van je familie en vrienden openlijk je liefde aan elkaar te verklaren. Laat mij jullie hierin begeleiden. Jullie mogen rekenen op een persoonlijk verhaal met aandacht voor kleine zaken. Een goede start van hopelijk een lang leven samen.

Graag kom ik op de koffie bij jullie. Samen staan we stil bij de zaken die voor jullie belangrijk zijn. Welke dingen wil je dat ik aankaart en welke niet. Hoe persoonlijk mag mijn verhaal worden? Wie zijn er belangrijk voor jullie en verdienen zij aandacht in de toespraak? Met elkaar komen we er wel uit.

Han van Toornburg

Han van Toornburg

In ons kennismakingsgesprek - als opmaat naar uw huwelijksvoltrekking - zult u mij uitgebreid leren kennen en tevens ontdekken dat ik een mens van verhalen ben.

Elk individu heeft een eigen verhaal. Een levensverhaal. Het is zo persoonlijk en zo uniek waardoor bijzondere ervaringen specifieke details worden die het vertellen de moeite waard zijn. Een individueel levensverhaal wil wel eens dat van een ander kruisen. Sterker nog; twee verhalen willen soms samen optrekken om daarna één verhaal te worden. Het verhaal van twee mensen die als een twee-eenheid verder door het leven gaan.

Die details wil ik graag namens u aan uw gasten vertellen tijdens uw huwelijksvoltrekking. Details wil ik dan benoemen die anderen nog niet eerder van u beiden weten. Want al snel blijkt dat elementen uit uw eigen verhaal dezelfde zijn als uit het verhaal van uw partner. Er is sprake van een ‘soulmate’.

Kitty van der Staaij

Kitty van der Staaij

Mijn werkzaamheden als trouwambtenaar begon ik in 2005. Sinds 2017 ben ik ook benoemd tot trouwambtenaar bij de gemeente Barendrecht.

Een huwelijksceremonie is voor een bruidspaar, maar ook voor mij een 'happy hour'. Het is geweldig om deel uit te mogen maken bij zo’n belangrijke gebeurtenis in het leven van twee mensen, die door het uitspreken van het 'jawoord', hun liefde voor elkaar bezegelen.

Voorafgaand aan de 'grote dag', nodig ik het bruidspaar uit voor een kennismakingsgesprek om samen de wensen voor de huwelijksceremonie te bespreken, zodat het precies wordt zoals zij zich hebben voorgesteld: het is hun dag.

In mijn leven heb ik veel gereisd en in andere landen gewoond. Ik spreek daardoor goed Engels en Frans, maar ook in het Duits en in het Turks kan ik mij redelijk verstaanbaar maken. Voor een internationaal bruidspaar en/of trouwgezelschap kan het prettig zijn om in eigen taal te worden aangesproken.

Rein de Vries

Rein de Vries

Sinds 2006 ben ik trouwambtenaar. Ik vind het een voorrecht om een bijdrage te leveren aan een van de belangrijkste dagen in het leven van mensen. Vanuit mijn onderwijsachtergrond ben ik wel gewend om groepen toe te spreken, maar het sluiten van een huwelijk is voor mij altijd weer een hoogtepunt.

Samen met het bruidspaar zoek ik in een voorgesprek naar persoonlijke en waardevolle momenten uit hun leven, die in de toespraak verwerkt kunnen worden. Serieus als het nodig is, met humor waar dat kan. En altijd met een passend gedicht!

Zo hoop ik in de komende jaren met enthousiasme nog veel huwelijken te sluiten.

Portretfoto Margo van Dijk

Margo van Dijk

Wat is er mooier dan voor 2 mensen die van elkaar houden een huwelijk te mogen voltrekken of een partnerschap te sluiten. Ieder mens is uniek en heeft een eigen reden om een verbintenis aan te gaan. Kan ik daar mijn steentje aan bijdragen door een ceremonie op maat te maken in overleg met jullie dan wordt ik daar heel erg blij van. Graag kom ik bij jullie langs om vast te leggen wat jullie wensen zijn hoe klein of groot ook. Een lach, een traan dat hoort bij het leven. Het is jullie dag, jullie moment en dat moet op maat gesneden zijn.

Is deze pagina naar wens?