Buurtagenda

In de buurtagenda staat wat het belangrijkste is om in de wijk te verbeteren. Dit bepaalt de gemeente samen met iedereen die in de wijk woont, leeft of werkt.

De buurtagenda Vrijenburg is gereed

De buurtagenda Vrijenburg is gemaakt met inbreng van bewoners, wijkorganisaties en de gemeente Barendrecht. Op de buurtagenda staan vier thema’s waar wij de komende tijd gezamenlijk aan werken. Dat zijn: groen behouden en benutten, verkeer en parkeren, ontmoeten-samen doen-jong en oud, veiligheidsgevoel en overlast. In overleg met de betrokken deelnemers bepalen we welke punten van de buurtagenda Vrijenburg we wanneer oppakken.

Bekijk de buurtagenda Vrijenburg (pdf).

Doet u mee? Zo wordt het een agenda van de buurt zelf

Met de buurtagenda willen we de buurt samen verbeteren én samen aanpakken. Bewoners werken ook mee in het uitvoeren van de buurtagenda. Zo wordt het een agenda van de buurt zelf. Ook willen we met de buurtagenda beter aansluiten op wat er in de wijk al gebeurt en wat voor de wijk belangrijk is. U weet dit als bewoner het beste.

Experimenteren

Het collegeprogramma 2022-2026 bevat de ambitie om te experimenteren met de buurtagenda. Daarom startten we eind 2022 een proef in de wijk Vrijenburg. Vrijenburg is een relatief dichtbebouwde, jonge wijk. Hier wonen veel gezinnen met kinderen/jongeren en er zijn weinig voorzieningen, zoals winkels. Voor de buurtagenda Vrijenburg werkt de gemeente samen met bewoners en samenwerkingspartners die actief zijn in de wijk. Zoals de woningcorporaties Havensteder en Wooncompas, basisschool De Vrijenburg, KijkopWelzijn en Carré Cultuur.

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Arjen van Breugel via telefoonnummer 14 0180. U kunt ook een e-mail sturen naar a.v.breugel@barendrecht.nl.