Buurtagenda

In de buurtagenda staat wat het belangrijkste is om in de wijk te verbeteren. Dit bepaalt de gemeente samen met iedereen die in de wijk woont, leeft of werkt.

Experimenteren

Het collegeprogramma 2022-2026 bevat de ambitie om te experimenteren met de buurtagenda. We starten een proef in de wijk Vrijenburg. Vrijenburg is een relatief dichtbebouwde, jonge wijk. Hier wonen veel gezinnen met kinderen/jongeren en er zijn weinig voorzieningen, zoals winkels. Voor de buurtagenda Vrijenburg werkt de gemeente samen met bewoners en samenwerkingspartners die actief zijn in de wijk. Zoals de woningcorporaties Havensteder en Wooncompas, basisschool De Vrijenburg, KijkopWelzijn en Carré Cultuur.

Werkwijze

De gemeente en samenwerkingspartners maken eerst een wijkprofiel. Dat is een verzameling cijfers, feiten en verhalen over de wijk. Het wijkprofiel laat zien wat goed gaat en wat niet of minder goed gaat in de wijk. Waar zijn bewoners trots op? Zijn er voorbeelden van een mooi bewonersinitiatief? Wat kan anders? Bewoners uit de wijk kiezen de belangrijkste onderwerpen uit. De verbeteringen die belangrijk zijn komen op een lijst te staan. Deze lijst met verbeteringen voor de wijk wordt de buurtagenda. Hier gaan we de komende tijd samen aan werken.

Denk en praat mee over de buurtagenda Vrijenburg

Hoe prettig is het om te wonen in de wijk Vrijenburg? Is er iets dat vooral moet blijven? Is er iets dat anders kan of moet? We horen graag wat u belangrijk vindt in Vrijenburg. Vul daarom de vragenlijst in. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen? Dat kan ook. Neem hiervoor contact op met Marijke Ouwerkerk of Arjen van Breugel via telefoonnummer 14 0180. U kunt ook een e-mail sturen via m.ouwerkerk@bar-organisatie.nl. De vragenlijst staat online tot en met 14 april 2023.

Eind mei 2023 presenteren we de resultaten van de vragenlijst tijdens een inloopbijeenkomst. En krijgt u de mogelijkheid om samen met uw buren, de gemeente en andere partijen te praten over de toekomst van Vrijenburg. Doet u mee? Zo werken we samen aan een betere wijk.

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Arjen van Breugel of Marijke Ouwerkerk via telefoonnummer 140180. U kunt ook een e-mail sturen m.ouwerkerk@bar-organisatie.nl.