Bomen in Barendrecht

Van alle bomen in de gemeente Barendrecht beheert de gemeente er zelf zo’n 23.500, vooral in de bebouwde kom. We laten deze bomen regelmatig inspecteren op veiligheid. Bij sommige bomen zijn maatregelen noodzakelijk. Meestal gaat het dan om het snoeien van dode en overbelaste takken. Daarnaast is het helaas soms ook nodig om bomen te rooien. Vaak zijn dit zieke bomen die een mogelijk gevaar vormen voor de woon- en leefomgeving. Hieronder leest u bij welke bomen wij maatregelen nemen.

De bomen in Barendrecht worden minstens 1 keer per 3 jaar visueel geïnspecteerd door boomdeskundigen om te controleren of ze gezond en veilig zijn. Uit de laatste inspectie blijkt dat sommige bomen een verslechterde conditie hebben, ziek zijn of last hebben van schimmels. Dat maakt ze zwakker. Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen veilig blijft, moeten deze bomen weggehaald worden. Zo houden we niet alleen een gezond bomenbestand, maar zorgen we er ook voor dat de omgeving veilig blijft voor de mensen in Barendrecht.

Om welke bomen gaan het?

De bomen die weggehaald worden staan verspreid door Barendrecht. Bent u benieuwd om welke boom het gaat dan kunt u op de kaart kijken waar alle bomen in Barendrecht staan aangegeven. Zoom in op de straat en klik vervolgens op het boompunt. Onderaan bij ‘besluit’ kunt u zien wat er met de boom gaat gebeuren.

Planning

Planning is om de bomen dit voorjaar van 2024 te vellen. Op bijna alle locaties zullen we volgend plantseizoen een nieuwe boom planten.

Contact

Heeft u nog vragen? Erwin Moerman beantwoordt ze graag! U bereikt hem op telefoonnummer 14 0180.