Zwerfafvalmateriaal bestellen

Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Inwoners uit Barendrecht kunnen gratis materialen verkrijgen om zwerfafval op te ruimen. Met deze materialen kunt u zelf, met de buren of met de vereniging uw buurt schoonhouden.

Zwerfafvalpakket

In 1 pakket zit een grijper, reflecterend vestje, handschoenen en een rol vuilniszakken. Voor kinderen hebben wij een kleinere maat grijper, reflecterend vestje en handschoenen. Vermeld duidelijk in het formulier voor hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen de pakketten worden aangevraagd. Geef ook de straat of straten door waar je zwerfafval op gaat ruimen. Dan kunnen wij zien waar de buurt steeds schoner wordt.

Zwerfafvalkist

De zwerfafvalkist is speciaal voor scholen beschikbaar. In de zwerfafvalkist zitten alle materialen bij elkaar tot een maximum van dertig kinderen. Het is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam om met kinderen buiten zwerfafval op te ruimen. U kunt bijvoorbeeld elke maand met een klas een zwerfafvalronde door de wijk lopen. De kist blijft bij u op school zolang u met regelmaat een rondje zwerfafval prikt. Scholen van basis- en voortgezet onderwijs kunnen de zwerfafvalkist aanvragen. Maar ook voor kinderdagverblijven is de zwerfafvalkist zeer geschikt.

Zwerfafvalaanhanger

Gaat u met meer dan dertig mensen aan de slag? Bijvoorbeeld met de sportvereniging, kerk of school? Vraag dan de gratis zwerfafvalaanhanger aan. De aanhanger is voorzien van alle materialen voor een geslaagde opruimactie. Tot en met een groep van vijftig personen. De materialen die in de pakketten of kisten worden geleverd zitten ook in de aanhanger. Maar ook bezems zijn aanwezig. De aanhanger mag gereden worden door een persoon met een B-rijbewijs. De aanhanger is voor 1 dag of een aantal dagen gratis te leen.