Blauwe Verbinding

De Blauwe Verbinding is ontwikkeld met een paar doelen: natuurontwikkeling, schoon water en waterberging, gevarieerd wonen, recreatie en verschillende waterprogramma’s. Deze waterverbinding van 16 kilometer lang loopt van het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht.

U kunt varen, spelen, wandelen en fietsen op en langs de Blauwe Verbinding.

Langs deze route, die ook dienst doet als ecologische verbindingszone, kun je heerlijk peddelen op een van de plassen, of tussentijds een korte wandeling maken om te genieten van de (wilde) natuur. De Blauwe Verbinding is geschikt voor kano’s, kleine roei- en fluisterbootjes, maar ook een aantrekkelijke plek voor zwemmers en sportvissers. De doorgewinterde kanovaarder kan de hele route van 16 kilometer afleggen. Speciaal daarvoor is een aantal kanosteigers en overstapplekken langs de route aangebracht, met bewegwijzering. Meer informatie over de Blauwe Verbinding vindt u op de website van gemeente Rotterdam.

Wilt u de hele kanoroute ontvangen als PDF bestand? Stuur dan een naar gebiedsontwikkeling@barendrecht.nl onder vermelding van ‘kanoroute Blauwe Verbinding’. Wij sturen u dan de routekaart via e-mail toe.