Buurtpreventie. Kent u het? U heeft ze misschien wel eens zien lopen. De vrijwilligers van Buurtpreventie zijn gewoon bewoners. Misschien zijn het zelfs wel uw buren. Ze zijn de ogen en oren van politie, gemeente en woningcorporatie en dragen daarmee fors bij aan de leefbaarheid in de gemeente. In verschillende wijken zijn buurtpreventieteams actief:

  • team Smitshoek/Riederhoek
  • team Vrijenburg/Vrijheidsakker
  • team Centrumgebied (Centrum, Binnenland en Noord)

Hoe werkt het?

De vrijwilligers lopen op wisselende dagen en tijden door hun wijk, signaleren zaken op gebied van schoon, heel en veilig en geven deze door aan gemeente, politie of woningcorporatie. De meldingen worden zo snel mogelijk opgepakt, waarna actie volgt. De resultaten zijn in de wijken waar Buurtpreventie actief is duidelijk zichtbaar.

Meedoen?

Buurtpreventie kan altijd extra vrijwilligers gebruiken. Wilt u wat doen voor uw wijk? Meld u dan via de website van Buurtpreventie Barendrecht: www.buurtpreventiebarendrecht.nl. Onder “Aanmelden Buurtpreventie” en “Aanmelden WhatsApp” kunt u een aanmeldformulier invullen.

WhatsApp buurtpreventie

Uw smartphone is het middel om mensen in uw buurt te informeren over wat u heeft gezien en wat u daarvan denkt. Door een bericht te plaatsen in de WhatsApp-groep van uw gebied ontvangen meerdere mensen uit uw omgeving de melding en kunnen mee gaan kijken. Waar nodig kan er in de groep overlegd worden of de Politie wordt geïnformeerd.

Komt er een melding binnen vanuit een WhatsApp-groep dan kan het Buurtpreventieteam meedenken, adviseren en waar mogelijk extra aanwezig zijn of de Politie inschakelen.

Meedoen met WhatsApp-groep?

Vanuit Buurtpreventie Barendrecht zijn er per postcode diverse WhatsApp-groepen actief. Wilt u ook deelnemen aan zo'n groep? Meld u dan aan via de website van Buurtpreventie Barendrecht.

Raamposter

Wilt u laten weten dat u deelneemt aan WhatsApp buurtpreventie? Dan kunt u hieronder de raamposter downloaden, printen en op uw raam plakken.