Gast van de raad: maak kennis met het werk van de gemeenteraad

Gast van de raad is een initiatief van de gemeenteraad om u kennis te laten maken met het werk van de gemeenteraad.

Eens in de vier jaar mag u kiezen wie er in de gemeenteraad komt. Maar welke partijen zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Barendrecht? En waar besluiten zij eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in z’n werk en hoe kunt u daarop invloed uitoefenen? De gemeenteraad geeft graag antwoord op deze en andere vragen.

Gast van de raad is een initiatief van de gemeenteraad om u kennis te laten maken met het werk van de gemeenteraad. U bent dan samen met een aantal andere bewoners een speciale gast tijdens één van de volgende vergaderingen van de gemeenteraad.

Wat u kunt verwachten

Voor de vergadering verwelkomt een aantal leden van de gemeenteraad u in de raadzaal. Onder het genot van een kopje koffie of thee vertellen zij u meer over het gemeentebestuur, het raadswerk en hoe besluiten worden gemaakt. Er is voorafgaand aan de raadsvergadering alle gelegenheid om vragen te stellen, maar het is niet bedoeld om inhoudelijke thema’s te bespreken. Op de publieke tribune worden plaatsen voor u gereserveerd, zodat u de raadsvergadering live kunt volgen. Na de raadsvergadering heeft u weer de gelegenheid om vragen te stellen en nog even na te praten met raadsleden.

Wanneer

De volgende edities van Gast van de Raad zijn op:

  • Dinsdag 4 juni 2024 om 19.15 uur
  • Dinsdag 2 juli 2024 om 19.15 uur

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor Gast van de raad? Dan kunt u dit aangeven via griffie@barendrecht.nl, of u kunt de griffie bellen via telefoonnummer 14 0180.