Met elkaar de strijd aan tegen drugscriminaliteit

6 maart 2024, 09:50
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De gemeente heeft zich de afgelopen periode actief ingezet om inwoners te informeren over de gevaren van hennepkwekerijen en drugslaboratoria, onder meer op de weekmarkten. Het doel was verduidelijken, leren herkennen, voorlichten en het belang benadrukken van aan de bel trekken bij vermoedens van illegale praktijken.

Burgemeester Ronald Schneider: “We kijken terug op een geslaagde campagne en zijn blij met het aantal inwoners dat op deze voorlichtingen is afgekomen. Het opsporen van dit soort criminaliteit is lastig en duurt vaak even. Daarom is de hulp van u als inwoner erg belangrijk. U bent namelijk de extra ogen en oren van de gemeente, naast de andere veiligheidspartners. Zo zijn er de afgelopen periode, dankzij onder andere uw hulp, een aantal hennepkwekerijen ontmanteld. Met elkaar werken we samen aan een veiliger en leefbaarder Barendrecht.”

Melden

Heeft u vermoedens dat er ergens drugs worden geproduceerd of er iets anders niet helemaal klopt? Dan kunt u dit op verschillende manieren melden. Kijk op https://www.barendrecht.nl/ondermijning voor meer informatie en waar u vermoedens kunt melden.