Dura Vermeer gaat 127 woningen bouwen op Vrouwenpolder fase 4

20 december 2023, 15:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Vrouwenpolder fase 4 krijgt 127 woningen, waarvan 72 appartementen. Op woensdag 20 december ondertekenden wethouder Lennart van der Linden en directeur Vastgoedontwikkeling Nicolle Terlouw officieel de overeenkomst voor de bouwgrond. Hiermee is het startsein gegeven voor de invulling van de laatste fase van Vrouwenpolder.

“Betaalbaar wonen voor lokale starters en doorstromers leeft ontzettend.Samen met Dura Vermeer brengen we dat in Vrouwenpolder in de praktijk. Het ontwerp is ambitieus, groen en stedenbouwkundig zeer fraai. Op dit fraaie nieuwe hart van de wijk kunnen Dura Vermeer, de gemeente Barendrecht, de huidige en de toekomstige bewoners trots zijn!”, aldus wethouder Lennart van der Linden.

Diverse woningen met voorrang voor Barendrechters

Dura Vermeer gaat 127 woningen voor verschillende doelgroepen bouwen en biedt Barendrechters ook hier een voorrangspositie. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen, betaalbare koopwoningen en dure koopwoningen. Hierdoor wordt Vrouwenpolder fase 4 geschikt voor starters, gezinnen en ouderen.

Bloei

De bouwgrond is opgedeeld in vier stukken. Drie van deze stukken zijn bedoeld voor de woningen. Het vierde stuk wordt omgevormd tot een centraal groen park voor de gehele wijk. Een groene leefomgeving toevoegen voor de omwonenden en toekomstige bewoners van fase 4, is een belangrijk onderdeel wat ook in het bestemmingsplan door de gemeenteraad als uitgangspunt is meegenomen. Het woningbouwproject krijgt de naam Bloei. Directeur Vastgoedontwikkeling Nicolle Terlouw voegt toe: “We zijn trots dat we met de ontwikkeling van Bloei invulling mogen geven aan het slotstuk van de ontwikkelingen in Vrouwenpolder. Met het diverse woonprogramma en allerlei maatregelen die de klimaatadaptiviteit en biodiversiteit bevorderen kunnen we een belangrijke sociale en maatschappelijke bijdrage leveren in de gemeente Barendrecht.”

Planning

De start van de gefaseerde bouw van de woningen staat gepland voor 2025. Op www.bloei-barendrecht.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden.

ROSA en De HofDame

Met de plannen voor Vrouwenpolder fase 4, zijn alle fases afgerond. In oktober ondertekenden de gemeente een overeenkomst met Gebroeders Blokland voor woningbouwproject ROSA op Vrouwenpolder fase 5. Op www.rosabarendrecht.nl staat meer informatie. De bouw van apparementencomplex De HofDame is in volle gang. Een enkele appartement is nog beschikbaar. Deze informatie staat op www.wonenindehofdame.nl. Op de pagina Vrouwenpolder staat ook de informatie over de woningbouwprojecten.

Wethouder Lennart van der Linden en directeur Dura Vermeer Vastgoedontwikkeling Nicolle Terlouw bij het bouwbord van woningbouwproject ‘Bloei’.