Dodenherdenking 4 mei

2 mei 2024, 15:33
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op zaterdag 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Ook in Barendrecht wordt hier uiteraard weer bij stilgestaan.

’s Ochtends brengt burgemeester Ronald Schneider samen met leden van de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht een bezoek aan verschillende Barendrechtse monumenten en de begraafplaats. Hier worden kransleggingen gedaan.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur: NS station Barendrecht, gedenkplaquette op perron 1
  • 10.20 uur: Gedenkplaat Smitshoek aan de Bakkersdijk
  • 10.40 uur: Monument bij de voormalige Barendrechtse brug
  • 11.00 uur: Begraafplaats Scheldestraat, oorlogsgraven waaronder Jack Dawson Green
  • 11.30 uur: Anne Frank boom, hoek Maasstraat

Dorpskerk en Doormanplein

In de avond vindt voorafgaande aan de herdenking op het Doormanplein een openbare, bijeenkomst in de Dorpskerk plaats. Deze begint om 19.00 uur. Iedereen is welkom. De bijeenkomst zal starten met een toespraak van burgemeester Ronald Schneider. Daarnaast zullen er ook andere sprekers en voordrachten zijn. De herdenking gaat daarna verder op het Doormanplein, met medewerking van het Veteranen Comité Barendrecht, drie Barendrechtse scoutinggroepen, Harmonievereniging Barendrecht en een trompettist van de harmonievereniging. Om 20.00 uur is het twee minuten stil. Daarna worden er kransen en bloemen gelegd bij het monument voor de Dorpskerk.