Terug naar de vorige pagina

Renovatie Heinenoordtunnel (A29)

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten. In weekenden en nachten in één rijrichting.
Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

Laatste weekendafsluiting februari

De tunnel is afgesloten van:

  • vrijdag 24 februari 22.00 uur tot dinsdag 28 februari 05.00 uur richting Rotterdam

Afsluitingen maart

De tunnel is afgesloten van:

  • vrijdag 3 maart 22.00 uur tot maandag 6 maart 05.00 uur richting Rotterdam
  • vrijdag 10 maart 22.00 uur tot maandag 13 maart 05.00 uur richting Rotterdam
  • vrijdag 24 maart 22.00 uur tot maandag 27 maart 05.00 uur richting Bergen op Zoom

Alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer staan op de website van Rijkswaterstaat.

Omleidingen voor wegverkeer

  • Bij afsluitingen in de rijrichting Rotterdam (van zuid naar noord) wordt doorgaand verkeer omgeleid via de A16/A17 en A15. Verkeer van de Hoeksche Waard via de N217 en de A16.
  • Bij afsluitingen in de rijrichting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt doorgaand verkeer omgeleid via A15 en de A16/A17. Verkeer naar de Hoeksche Waard via de N217. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via A15 en de N57.

Vanaf 28 februari maximumsnelheid 90 km per uur richting Rotterdam

Boven de tunnelmonden zitten lichtroosters zodat de automobilist geleidelijk kan wennen aan de overgang van licht naar donker en andersom. Omdat het lichtrooster bij deze tunnelbuis tijdelijk wordt verwijderd, wordt de maximumsnelheid vanaf dinsdag 28 februari verlaagd naar 90 km/h.

Bussen rijden volgens dienstregeling. In- en uitchecken kan met een bankpas

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen conform de normale dienstregeling. Bussen rijden van zuid naar noord door de buis van het landbouwverkeer en in de andere richting door de tunnelbuis die open is. Een OV-chipkaart is niet meer nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie op www.ovpay.nl.

Overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel is de overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren.
Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur.
De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis.

Op maandag 27 februari varen de veren bij Rhoonse veer en Puttershoek en is ook daar de overtocht voor (brom)fietsers gratis.

Kiltunnel tolvrij

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Meer informatie

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Daar vindt u ook informatie over de maatregelen die Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u kunt doen om files te vermijden en zo de hinder voor uzelf én anderen te beperken.

U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.

Kijk voor routeinformatie www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl.