Terug naar de vorige pagina

Renovatie Heinenoordtunnel (A29)

De renovatie van de Heinenoordtunnel door Rijkswaterstaat vindt plaats in 2023 en 2024. De tunnel gaat dan regelmatig dicht in 1 of beide rijrichtingen.

Afsluiting september

 • Vrijdag 22 september 22.00 tot maandag 25 september 05.00 uur: richting Bergen op Zoom

Afsluiting oktober

 • Vrijdag 6 oktober 22.00 tot maandag 9 oktober 05.00 uur: richting Bergen op Zoom
 • Donderdag 12 oktober van 00.00 tot 05.00 uur: richting Bergen op Zoom
 • Vrijdag 13 oktober van 00.00 tot 05.00 uur: richting Rotterdam
 • Vrijdag 20 oktober 22.00 tot maandag 23 oktober 05.00 uur: richting Bergen op Zoom

Afsluiting november

 • Vrijdag 3 november 22.00 uur tot maandag 6 november 05.00 uur: richting Bergen op Zoom
 • Vrijdag 17 november 22.00 uur tot maandag 20 november 05.00 uur: richting Bergen op Zoom

Afsluiting december

 • Vrijdag 8 december van 00.00 tot 05.00 uur: richting Rotterdam
 • Vrijdag 15 december 22.00 uur tot maandag 18 december 05.00 uur: richting Rotterdam

Deze planning kan nog veranderen.

Pendelbussen tijdens afsluiting in augustus

Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel zet Connexxion pendelbussen in. Een snellere reistijd dan met de auto en een actietarief van 2 euro maken deze pendelbussen extra aantrekkelijk. Bussen op de Hoeksche Waard rijden dan frequenter naar busstation Heinenoord. En vanaf busstation Heinenoord rijden pendelbussen naar Rotterdam Zuidplein, Lombardijen en Barendrecht. Daar kunnen reizigers overstappen op de metro, bus of trein naar hun definitieve bestemming. En uiteraard ook andersom. Reizigers die gebruikmaken van de pendelbussen kunnen gewoon inchecken met hun OV-chipkaart of bankpas. Het actietarief is 2 euro per enkele reis en abonnementen blijven ook geldig. Kijk voor meer informatie op de website van Connexxion.

Omleidingen voor wegverkeer

 • Bij afsluitingen in de rijrichting Rotterdam (van zuid naar noord) wordt doorgaand verkeer omgeleid via de A16/A17 en A15. Verkeer van de Hoeksche Waard via de N217 en de A16.
 • Bij afsluitingen in de rijrichting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt doorgaand verkeer omgeleid via A15 en de A16/A17. Verkeer naar de Hoeksche Waard via de N217. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via A15 en de N57.

Vanaf 11 april maximumsnelheid 90 km per uur in beide richtingen

Boven de tunnelmonden zitten lichtroosters zodat de automobilist geleidelijk kan wennen aan de overgang van licht naar donker en andersom. In het weekend van 7 april worden de lichtroosters boven de buis richting Bergen op Zoom verwijderd. Eerder gebeurde dit al bij de buis richting Rotterdam. Vanaf dinsdag 11 april geldt de lagere maximumsnelheid van 90 km/h in beide rijrichtingen.

Overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel is de overtocht bij de volgende veerponten gratis voor brom(fietsers)/scooters:

 • De veerpont tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen/Spijkenisse vaart dagelijks tussen 05.30 en 23.00 uur. Vanaf de aanmeerlocaties in Hekelingen is het 10 minuten fietsen naar metrostation de Akker of Heemraadlaan in Spijkenisse. Vanaf daar gaan Metro C en D richting Schiedam en Rotterdam. Deze pont is behalve voor (brom)fietsers/ scooters ook gratis voor motoren. Voor auto’s en voetgangers is de overtocht niet gratis.
 • De veerpont Rhoonsveer. Deze pont vaart tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol volgens de normale dienstregeling. Er vaart een extra pont tussen Oud-Beijerland en Rhoon. Deze pont vaart tussen 06.00 en 20.00 uur. Vanaf de aanmeerlocatie in Rhoon fietst u in iets meer dan 10 minuten naar metrostation Rhoon.
 • De veerpont Putter vaart tussen Puttershoek en Zwijndrecht. Deze pont vaart tussen 06.00 en 20.00 uur. Vanaf de afmeerlocatie Zwijndrecht fiets je in minder dan 20 minuten naar treinstation Zwijndrecht. Vanaf daar kunt u bijvoorbeeld de trein nemen naar Dordrecht, Rotterdam of Den Haag.

Kiltunnel tolvrij

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Meer informatie

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Daar vindt u ook informatie over de maatregelen die Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u kunt doen om files te vermijden en zo de hinder voor uzelf én anderen te beperken.

U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.

Kijk voor routeinformatie www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl.