Op de parkeerplaats aan de Zuider Carnisseweg 110 in Barendrecht is een noodopvang voor asielzoekers gerealiseerd. Hier worden maximaal 50 asielzoekers opgevangen. De noodopvang geldt voor vier maanden. Op vrijdag 11 maart arriveerden de eerste bewoners.

De noodopvang is de bijdrage van de gemeente Barendrecht om te voldoen aan de aanwijzing van de regering aan de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond om 500 tijdelijke opvangplaatsen te verzorgen voor asielzoekers. Dit omdat er een groot tekort is ontstaan aan opvangplaatsen in Nederland.

Meer informatie

Meer informatie over deze noodopvang vindt u op de pagina Veelgestelde vragen. Heeft u vragen die hier niet bij staan? Stuurt u dan een mail naar noodopvangasielzoekers@barendrecht.nl of belt u met 140180. We staan u graag te woord.

Interviewserie over de noodopvang

  • ‘Door te sporten even aan niets anders denken’

    Hockeyclub Barendrecht en de bewoners van de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg zijn sinds enkele maanden buren. De band is goed, vertelt Marianne Beenen, verenigingsmanager van HC Barendrecht. “De bewoners kunnen elke vrijdag van 15.00 uur tot 16.00 uur sporten op ons terrein. Van jong tot oud: iedereen kan meedoen.”

  • Samen sterker bij de noodopvang

    Wie een bezoek brengt aan de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg hoort allerlei talen door elkaar. Niet gek, want de 49 bewoners komen uit 12 verschillende landen. Met elkaar vormen ze sinds vorige maand een kleine gemeenschap. Nieuw in Nederland zijn er natuurlijk onzekerheden, vragen en cultuurverschillen, maar ook rechten en plichten. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor informatieverstrekking en werkt samen met verschillende partijen. Als adjunct-locatiemanager is Senait Teklezghi ook nauw betrokken bij de noodopvang in Barendrecht.