De gemeentekrant, Blik op Barendrecht, komt wekelijks uit en wordt gepubliceerd in De Schakel Barendrecht. In de gemeentekrant leest u alles over het beleid, de projecten en evenementen van de gemeente. In leesbare artikelen en rubrieken komt u alles te weten over wat er zoal in het gemeentehuis gebeurt. U kunt de Blik op Barendrecht bekijken op de website van De Schakel Barendrecht.

Contact

Heeft u tips voor de redactie of heeft u vragen of opmerkingen? De redactie van de Blik op Barendrecht is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 0180 en via blikop@barendrecht.nl.

Artikelen uit de Blik op Barendrecht

 • Druk als dorpsdominee

  Barendrecht heeft veel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor de samenleving. Tijdens de lintjesregen werd een deel daarvan eind april traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Tjaard Barnard was een van de gelukkigen die een koninklijke onderscheiding ontving uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen. Om het extra bijzonder te maken kreeg zijn zus die dag in een andere gemeente óók een lintje. Daarmee traden zij in de voetsporen van hun ouders, die in het verleden eveneens koninklijk werden onderscheiden. “Iets voor een ander doen is vast erfelijk bepaald,” lacht Barnard.

 • Wetenschappelijk preparateur in hart en nieren

  Barendrecht heeft veel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor de samenleving. Tijdens de lintjesregen werd een deel daarvan eind april traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Erwin Kompanje was een van de gelukkigen die een koninklijke onderscheiding ontving uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen. Hij kreeg die waardering vanwege zijn inzet als vrijwilliger voor het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Daaraan is hij sinds 1988 verbonden als wetenschappelijk preparateur van vogels en zoogdieren.

 • ‘Fijn om iets voor anderen te doen’

  Barendrecht heeft veel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor de samenleving. Tijdens de lintjesregen werd een deel daarvan eind april traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Henk Bosman was een van de gelukkigen die een koninklijke onderscheiding ontving uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen. Bij Bosman zit het in de genen om belangeloos iets voor een ander te betekenen.

 • ‘Vrijwilligerswerk is een verrijking van mijn leven’

  Barendrecht heeft veel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor de samenleving. Tijdens de lintjesregen werd een deel daarvan eind april traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Gerard Hofsté was een van de gelukkigen die een koninklijke onderscheiding ontving uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen.

 • ‘Ik omarm het leven en denk in kansen’

  Barendrecht heeft veel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor de samenleving. Tijdens de lintjesregen werd een deel daarvan eind april traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Sahyin Atas was een van de gelukkigen die een koninklijke onderscheiding ontving uit handen van waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. “Ik ben trots op mijn lintje en hoop een inspiratie voor anderen te zijn.”

 • Variabel tarief voor PMD+restafval van de baan

  Inwoners van Barendrecht hoeven over heel 2022 niet te betalen voor het aanleveren van PMD+restafval via de ondergrondse containers of minicontainers. Op 5 juli stemde de gemeenteraad van Barendrecht in met het voorstel van het college om te stoppen met het variabel tarief voor afval.