De gemeentekrant, Blik op Barendrecht, komt wekelijks uit en wordt gepubliceerd in De Schakel Barendrecht. In de gemeentekrant leest u alles over het beleid, de projecten en evenementen van de gemeente. In leesbare artikelen en rubrieken komt u alles te weten over wat er zoal in het gemeentehuis gebeurt. U kunt de Blik op Barendrecht bekijken op de website van De Schakel Barendrecht.(externe link)

Contact

Heeft u tips voor de redactie of heeft u vragen of opmerkingen? De redactie van de Blik op Barendrecht is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 0180 en via blikop@barendrecht.nl.

Artikelen uit de Blik op Barendrecht

 • Fietswrakken verwijderen

  Op verschillende plekken in Barendrecht staan fietsen langdurig gestald, soms maandenlang. Denk bijvoorbeeld aan plekken op de openbare weg zoals bij het treinstation, tramhaltes en winkelcentra. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want het houdt stallingen onnodig bezet. Daarom hebben wij deze week ter herinnering fietswrakken gelabeld op verschillende locaties. Binnenkort worden de fietsen die langdurig geparkeerd staan verwijderd. Heeft u al langere tijd zo'n fiets staan op de openbare weg? U kunt deze nog tot eind volgende week weghalen. Daarna worden de gelabelde fietswrakken door de gemeente verwijderd en vernietigd.

 • Uw energiecompensatie niet nodig? Doneren kan!

  Veel mensen hebben door de enorme kostenstijgingen moeite met rondkomen. De hoge energierekening heeft daar een groot aandeel in. Vanuit de overheid wordt een deel van de energierekening in november en december met 190 euro gecompenseerd. De uitvoering wordt gedaan door de energieleveranciers. Hoe dit bedrag wordt uitgekeerd, wisselt per energieleverancier. De ene aanbieder stort dit bedrag op de rekening, bij anderen wordt het verrekend met de maandelijkse kosten of pas bij de eindafrekening. Landelijk zijn er veel acties opgestart door mensen die deze compensatie van in totaal 380 euro niet nodig hebben en liever doneren aan mensen die dit wel heel goed kunnen gebruiken.

 • Van Oekraïne naar de Zeeheldenbuurt

  Soms wordt Kamila ’s ochtends wakker door Oekraïense kinderen die spelen of naar school gaan. Het geeft haar even het gevoel dat ze weer in haar thuisland is. In werkelijkheid staat haar bed nu in de Zeeheldenbuurt, waar ze samen met haar nichtje Solomiia en vriendin Miroslava onder een dak woont na hun vlucht voor de oorlog. In Barendrecht proberen zij om te gaan met de nieuwe werkelijkheid, te wennen aan Nederland en kansen te grijpen.

 • Variabel tarief voor PMD+restafval van de baan

  Inwoners van Barendrecht hoeven over heel 2022 niet te betalen voor het aanleveren van PMD+restafval via de ondergrondse containers of minicontainers. Op 5 juli stemde de gemeenteraad van Barendrecht in met het voorstel van het college om te stoppen met het variabel tarief voor afval.