Hoe is het om voor de gemeente Barendrecht te werken?

Voor ons is Barendrecht een werelddorp. Als je bij ons komt werken, dan zou het zomaar kunnen dat jij dit straks ook vindt. Barendrecht is namelijk niet alleen fijn om in te wonen, maar ook leuk om voor te werken.

Het werken in een middelgrote gemeente heeft het beste van twee werelden. We zijn klein genoeg om als individuele medewerker écht het verschil te kunnen maken én groot genoeg om een breed takenpakket te hebben, in een team te werken, initiatief te kunnen tonen en jezelf te ontwikkelen en te groeien.

Werken voor de gemeente Barendrecht staat voor werken in het dorp van onze inwoners. We zijn er voor hen. De inwoner merkt dit in onze houding en onze manier communiceren, we denken mee en denken vooruit. Plannen voor Barendrecht vertalen zich niet in dikke boekwerken, maar zijn toegankelijk en dragen daadwerkelijk bij aan het mooier maken van ons dorp.

In onze middelgrote gemeente kennen we ook de uitdagingen van grote steden. Woningnood, veiligheid, individualisering en vereenzaming, hoogwaardige leefomgeving. Het zijn thema’s waar inwoners oplossingen voor verwachten die hun leven en omgeving positief beïnvloeden. Daarom ben jij als medewerker ook echt van belang voor Barendrecht!

Lees meer over onze nieuwe organisatie in ons ‘Organisatie- en Formatieplan Barendrecht

Hoe ziet onze werkomgeving eruit?

In ons dagelijks werk tonen we lef en denken we in oplossingen. Daarbij zijn we creatief, maar behouden we ook een gezonde dosis nuchterheid.

  • We zijn trots: op ons dorp, ons werk en op elkaar.
  • We werken met energie: we tonen lef en nemen initiatief.
  • We hebben plezier: met elkaar en in ons werk.
  • We werken samen: want dan bereik je meer.

Medewerkers hebben een breed takenpakket in hun vakgebied en vakcollega’s om zich heen om mee samen te werken. Er is een open, collegiale, informele en prettige sfeer. We communiceren transparant en zijn serieus in ons werk, maar plezier op de werkvloer is wat ons betreft net zo belangrijk. Onze medewerkers worden gewaardeerd en dat laten we zien. Daarom organiseren we regelmatig leuke momenten en vieren we kleine en grote successen.

We hebben een flexibele organisatie met moderne faciliteiten. Het kantoor en onze manier van werken is hierop ingericht. We werken niet alleen op kantoor en thuis, maar ook op andere plekken in het dorp. Daarbij zorgen we dat we elkaar voldoende blijven zien en zo ook rechtstreeks kunnen afstemmen.

Spreekt dit jou aan en denk je dat werken voor Barendrecht iets voor jou is?
Ga naar werkenvoorbarendrecht.nl