Werkzaamheden fietspad snelfietsroute bijna van start

4 april 2024, 09:30
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Wat vaker de fiets pakken kan natuurlijk nooit kwaad. Het is gezond, beter voor het milieu en u kunt er files op de rijksweg mee omzeilen. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen snel, veilig en makkelijk van a naar b kan fietsen. Om te recreëren, boodschappen te doen, maar ook voor woon-werkverkeer. Sinds 2022 is er daarom de snelfietsroute F15 IJsselmonde. Om deze te optimaliseren voert aannemer Heijmans Infra B.V. in opdracht van de gemeente vanaf maandag 8 april naar verwachting 10 weken werkzaamheden uit bij het kruispunt Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan tot de Maasstraat.

De snelfietsroute F15 IJsselmonde bestaat uit twee fietsroutes van elk 18 kilometer. Er is een route tussen Slikkerveer en Pernis via Ridderkerk, Barendrecht en de Rotterdamse stadsdelen IJsselmonde, Charlois en Waalhaven-Eemhaven en een route tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Poortugaal via Rijsoord, Barendrecht, Carnisselande, Portland en Rhoon. De twee fietsroutes worden op meerdere plekken met elkaar verbonden. Door te zorgen voor brede, veilige fietspaden en een goede aansluiting op openbaar vervoer moet fietsen aantrekkelijker worden als alternatief voor de auto.

Planning

In Barendrecht gaan wij daar de komende tijd mee aan de slag. Van 8 april tot en met 10 mei staat het verbreden van het fietspad langs het water bij het kruispunt Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan tot de Maasstraat op het programma, waardoor fietsers deze in beide richtingen kunnen gebruiken. Het voetpad schuift waar nodig iets op en sluit op gelijke hoogte aan op het fietspad. Van 13 mei tot en met 14 juni wordt het fietspad aan de kant van de woningen verwijderd. Zo zijn er minder oversteekmomenten voor fietsers, wat de veiligheid vergroot. Aan de kant waar het fietspad verdwijnt komt een groenstrook. De aanplant van de beplanting vindt plaats in het najaar.

Afsluitingen

Tijdens de gehele periode van de werkzaamheden is de Binnenlandse Baan afgesloten op werkdagen van 7.00 uur tot 16.00 uur vanaf de Maasstraat tot aan de kruising Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan. De omleidingen worden met borden aangegeven. Het openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten worden doorgelaten door verkeersregelaars. De asfaltwerkzaamheden aan de kruising Binnenlandse Baan – Buitenlandse Baan worden als enige als afsluiter ’s nachts uitgevoerd. Zodra de datum bekend is, vermelden wij die op www.barendrecht.nl/werk-in-uitvoering. Hier vindt u ook de actuele planning.

Meer weten?

Aannemer Heijmans Infra B.V. informeert de direct aanwonenden per brief en werkt met de BouwApp. Via deze app kunt u de voortgang en actuele planning van het project volgen. Mocht u vragen/opmerkingen hebben over de werkzaamheden, neem dan contact op met projectinuitvoering@barendrecht.nl, ter attentie van de heer. A. van Lenten, projectleider civiel.