Weggooien is zonde, dus gun kapotte spullen een tweede ronde!

28 maart 2024, 08:30

Het verminderen van afval is een belangrijke doelstelling van de gemeente. Spullen laten repareren voor hergebruik draagt hieraan bij. Dat is precies wat de vrijwilligers van het Repair Café Barendrecht doen. Heeft u kapotte apparaten, defect gereedschap of speelgoed van uw (klein)kind dat stuk is? Kom dan langs bij het Repair Café Barendrecht. Ook voor het slijpen van messen en beitels en voor lasklussen kunt u bij het Repair Café Barendrecht terecht. Elke tweede donderdag van de maand helpen medewerkers u graag van 13.30 uur tot 16.00 uur bij KCB in De Baerne aan de Buitenlandse Baan 1 en elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 uur tot 12.00 uur bij Karwei Carnisse aan de Rostock 3. Let op: de laatste aanname is één uur voor sluiting.

Onder het motto ‘weggooien? mooi niet!’ helpen vrijwilligers bij het repareren van uw spullen. Zij geven u tips en uitleg, helpen u op weg en stellen gereedschap en materialen ter beschikking. Bij een bezoek hoort ook een bakje koffie of thee, een koekje en een gezellig praatje. Samen repareren is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. Weggooien is zonde, dus gun defecte apparaten, speelgoed of gereedschap een tweede ronde!

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.repaircafebarendrecht.nl. Op het Facebookkanaal van de gemeente Barendrecht vindt u daarnaast een filmpje over de werkzaamheden van het Repair Café Barendrecht.