Waarderingsspelden voor drie Zonnebloem vrijwilligers

20 maart 2024, 16:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Gonnie Gouweloos, Adrie Gouweloos en Ria Mastenbroek hebben uit handen van burgemeester Ronald Schneider een gemeentelijke waarderingsspeld ontvangen. Zij ontvingen deze voor hun jarenlange belangeloze inzet voor De Zonnebloem.

Niet iedereen kan zorgeloos meedoen in de samenleving. Voor mensen met een lichamelijke beperking, is dat een hele uitdaging. De Zonnebloem helpt daar bij en maakt het al 25 jaar mogelijk dat deze inwoners bijvoorbeeld wel een dagje uit kunnen, met vakantie kunnen gaan, sociaal betrokken zijn. Dit lukt alleen maar door de belangeloze inzet van de vele vrijwilligers die De Zonnebloem een warm hart toedragen. Vrijwilligers die bijvoorbeeld activiteiten organiseren, of bij inwoners op bezoek gaan. Voor Gonnie, Adrie en Ria geldt dat zij jarenlang geheel belangeloos hun tijd, zorg en aandacht hebben gegeven aan inwoners die dit hard nodig hebben. Dit is zeer bewonderenswaardig.

Gonnie Gouweloos

Gonnie: zorgzaam, behulpzaam en een manager, zo wordt zij bij De Zonnebloem gezien. In oktober 1997 zag Gonnie een oproep in De Schakel van landelijke vereniging De Zonnebloem voor het opstarten van een lokale afdeling hier in Barendrecht. Zij was één van de 20 aanwezigen bij de bijeenkomst die volgde in het zalencomplex van Aanen aan de Dorpstraat. Na de vraag of er personen bij waren die ambitie hadden om hier een afdeling op te starten, aarzelde Gonnie niet. Op 10 december 1997 was de afdeling Barendrecht van De Zonnebloem met een startkapitaal van 7500 gulden een feit. Enkele jaren was Gonnie bezoekvrijwilliger. Daarna werd zij coördinator van de bezoekvrijwilligers. Dat deed zij met verve. Want het ledenaantal was na een half jaar van 12 naar 100 gasten en 40 vrijwilligers gestegen. Ook is Gonnie een aantal jaar als bestuurder betrokken geweest, náást haar taak als bezoekvrijwilliger.

Adrie Gouweloos

Adrie staat bekend als ondernemend en behulpzaam. Hij is breed inzetbaar en houdt graag de controle. Adrie is zijn vrouw Gonnie gevolgd in het werk bij de Zonnebloem. Als boekhouder was hij goed in cijfertjes. Deze kwaliteit kon hij prima kwijt als penningmeester bij de Zonnebloem. Dit deed hij niet alleen 12 jaar binnen de afdeling Barendrecht, maak ook bij de regio-afdeling. Daarnaast was hij altijd inzetbaar en behulpzaam bij iedere activiteit die door de afdeling werd georganiseerd. Wanneer door de regio grote evenementen werden georganiseerd, zoals onder andere een jaarlijkse boottocht met 100-120 deelnemers, vakanties in eigen land, werd dit door Adrie financieel altijd zorgvuldig gecoördineerd. Het huishoudboekje was op orde!

Ria Mastenbroek

Vriendelijk, vrolijk en zorgzaam: zo staat Ria Mastenbroek bekend. Ria is één van de eerste vrijwilligers die zich heel snel na de oprichting van de Zonnebloem 25 jaar geleden heeft gemeld. Bij diverse activiteiten deed zij allerlei hand-en-span diensten. Dit deed zij altijd op collegiale en creatieve wijze. Ria maakte bv. prachtige kaarten waarmee zij medewerkers verraste als ze jarig waren. Ria was altijd te vinden bij de bingomiddagen. Dat de bingo deelnemers soep en een broodje konden verorberen, was mede aan haar harde werk te danken. Op Ria je altijd rekenen! Haar mede vrijwilligers zullen haar vrolijke lach en zorg om de deelnemers zeker missen.

Waarderingsspeld

De Waarderingsspeld kan worden uitgereikt aan personen die zich op bepaald terrein gedurende minimaal 10 jaar uitzonderlijk en- of aantoonbaar bovengemiddeld dienstbaar hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap. Meer informatie over gemeentelijke onderscheidingen www.barendrecht.nl/gemeentelijke-onderscheiding