Waarderingsspeld voor Pieter van Hengel

18 mei 2024, 18:05
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Pieter van Hengel heeft uit handen van burgemeester Ronald Schneider een gemeentelijke Waarderingsspeld ontvangen. De Waarderingsspeld werd namens de gemeente uitgereikt omdat de heer Hengel zich al decennialang vrijwillig inzet voor de Barendrechtse samenleving. De uitreiking vond plaats in de businessclub van BVV Barendrecht, voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van het 1ste elftal dit seizoen.

Pieter van Hengel is al sinds 1965 lid van BVV Barendrecht. In die 58 jaar lidmaatschap heeft hij zich op veel diverse vlakken voor de voetbalvereniging vrijwillig ingezet. Dat begon eigenlijk al toen hij een jaar of 10 was. Zijn ouders sleepten hem op maandagavond mee naar het huis van Cees van der Velden waar de weekbrieven werden verzorgd.

Verzorgingsactiviteiten

Vanaf de jaren 90, bijna 20 jaar lang, werden alle verzorgingsactiviteiten voor BVV door Pieter van Hengel in goede banen geleid. Het juiste materiaal, het opleiden en trainen van verzorgers, het regelen van voldoende bezetting en het aantrekken van nieuwe verzorgers. Dit zodat alle leden en bezoekers van BVV Barendrecht over goede sportmedische begeleiding en EHBO konden beschikken. Daarnaast was hij vanaf begin jaren ’90 ook zelf verzorger bij BVV voor de (jeugd)spelers van BVV Barendrecht. Op zaterdag deed hij dat ook voor de tegenstanders als dit nodig was. Ook begeleidt Pieter van Hengel de stagiair(e)s sportmassage van het Albeda-college.

Training en jeugdreizen

Voordat de heer Hengel in de verzorging actief werd, zette hij zich in als keeperstrainer en assistent jeugdtrainer. Ook nam hij deel aan het jeugdbestuur en organiseerde hij veel jeugdreizen naar het buitenland. Zo organiseerde hij bijvoorbeeld voetbalweekenden in de Belgische Ardennen en Kraftsolms. Ruim 10 van deze reizen werden door Pieter van Hengel georganiseerd. Reizen die bij de toenmalige jeugdleden ook nu nog in het geheugen gegrift staan als een van de hoogtepunten van hun BVV-jeugdtijd.

Naast sport heeft de heer Hengel veel andere talenten, zoals fotografie en zingen. Op verschillende momenten heeft hij bij evenementen van de BVV-fotoseries gemaakt. Als zanger is hij ook lang betrokken geweest bij het Rotterdams Jongerenkoor en het christelijke mannenkoor de Verenigde Zangers in Barendrecht.

Waarderingsspeld

De Waarderingsspeld kan worden uitgereikt aan personen die zich op bepaald terrein gedurende minimaal 10 jaar uitzonderlijk en- of aantoonbaar bovengemiddeld dienstbaar hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap. Meer informatie over gemeentelijke onderscheidingen www.barendrecht.nl/gemeentelijke-onderscheiding