Waarderingsspeld voor Janny van Wouwe- de Heus

25 maart 2024, 18:00

Janny van Wouwe- de Heus heeft uit handen van burgemeester Ronald Schneider een gemeentelijke waarderingsspeld ontvangen. Al jarenlang besteedt zij geheel belangeloos haar tijd, zorg en aandacht aan Laurens en inwoners van Borgstede.

Op 1 januari 2009 begon Janny van Wouwe als vrijwilliger voor Laurens. Kort daarna werd zij ook voorzitter van de Cliëntenraad van Borgstede. Daarnaast is Janny van Wouwe lid van de Centrale Cliëntenraad van Laurens.

Borgstede op de kaart

Lokale belangen brengt Janny onder de aandacht bij de Centrale Cliëntenraad van Laurens. Door haar actieve rol binnen de Centrale Cliëntenraad zette zij Borgstede goed op de kaart van de koepelorganisatie Laurens. Janny van Wouwe kent alle bewoners bij naam. Zij heeft oog voor wat er bij hen speelt, zij bezoekt dan ook regelmatig inwoners. Deze informatie draagt Janny zorgvuldig uit naar de andere leden van de Cliëntenraad van Borgstede. Hierdoor participeert de Cliëntenraad van Borgstede als een goed functionerend inspraakorgaan en worden de belangen van de bewoners van Borgstede professioneel behartigd. Onderwerpen die Janny na aan het hart liggen en waarvoor zij zich in (advies)commissies sterk maakt zijn; kwaliteit van zorg, facilitair, medezeggenschapsbeleid en – ten aanzien van Borgstede – de ontwikkeling van de nieuwbouw. De inzet voor een nieuw Borgstede en het feit dat dit gelukt is, is mede te danken aan Janny van Wouwe.

Pannenkoeken!

Daarnaast organiseerde Janny jaarlijks pannenkoeken bakken voor de bewoners van Borgstede. Ook beddacht Janny voor hen passende uitjes. Waar zij met een aantal anderen budget voor los peuterde. Ook het welzijn van familie van de bewoners en personeel vergeet zij niet. Janny bezoekt dan ook de familiebijeenkomsten.

Dit alles maakt Janny van Wouwe in Borgstede een bekend en geliefd persoon. Een heel betrokken belangenbehartiger van onze oudere medemens.

Waarderingsspeld

De Waarderingsspeld kan worden uitgereikt aan personen die zich op bepaald terrein gedurende minimaal 10 jaar uitzonderlijk en- of aantoonbaar bovengemiddeld dienstbaar hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap. Meer informatie over gemeentelijke onderscheidingen www.barendrecht.nl/gemeentelijke-onderscheiding