Verharden paden hondenlosloopgebied gestart

16 mei 2024, 15:30
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In samenspraak met bewoners is vorig jaar het nieuwe hondenbeleid tot stand gekomen. Dit is een plan voor nieuwe hondenvoorzieningen en het verbeteren van de voorzieningen die er al zijn. Vorige week zijn we gestart met de aanleg van verharde paden in een aantal hondenlosloopgebieden.

Door de aanleg van verharde paden zijn de losloopgebieden beter toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, kinderwagen, rolstoel of rollator. De losloopgebieden zijn daardoor ook beter begaanbaar wanneer het veel regent en modderig is. We zijn gestart met het aanleggen van verharde paden in de losloopgebieden aan de Henry Dunantlaan, Ziedewijdsedijk, de geluidswal A29 langs de Sweelincklaan en in park Lagewei. De aanleg van de paden langs de Sweelincklaan zullen als eerste klaar zijn, op vrijdag 24 mei. Later dit jaar zijn de losloopplekken bij de Strausslaan en de Carnisser Baan aan de beurt.

Verbeteren hondenvoorzieningen

In het kader van het nieuwe hondenbeleid plaatsen we dit jaar ook extra hondenpoepbakken, stellen we gratis hondenpoepzakjes beschikbaar (ophalen bij de balie van het gemeentehuis of de Waterpoort) en krijgt een aantal losloopgebieden een upgrade. Dit gebeurt door het plaatsen van passende beplanting, extra zitbanken, verharde paden of een hekwerk. Binnenkort komen er ook dispensers met hondenpoepzakjes bij de losloopgebieden. In de hele gemeente geldt een opruimplicht. Mist u nog ergens een hondenpoepbak? Geef de locatie dan door via hondenkaart@barendrecht.nl.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het hondenbeleid en de hondenkaart met daarop aangegeven welke losloopgebieden in beheer zijn bij de gemeente en welke bij Staatsbosbeheer op https://www.barendrecht.nl/hondenbeleid.