’t Vlak wordt autovrij verblijfsplein

27 maart 2024, 11:30
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Vanmiddag onthulde wethouder Dirk Vermaat (Centrumaanpak) het bouwbord voor de herinrichting van het Onderlangs en ’t Vlak. Dinsdag 2 april starten de werkzaamheden voor de eerste fase; de aanleg van een nieuwe toegangsweg vanaf de Binnenlandse Baan naar het Onderlangs. De inrit komt achter het rijtje van de snackbar. Naar verwachting is de herinrichting van het Onderlangs en ‘t Vlak, met uitzondering van de aanplant van het groen, in november 2024 klaar.

Wethouder Vermaat benadrukt waarom de metamorfose van ’t Vlak belangrijk is: “Het is de bedoeling dat ’t Vlak een gezellig en groen verblijfsplein wordt waar mensen graag vertoeven. Een mooie, aantrekkelijke plek die optimaal gebruikt kan worden door ondernemers en bezoekers. De gehouden onderzoeken wijzen uit dat inwoners dat nog missen in het centrum. Ik ben verheugd dat we nu kunnen starten.” Bij de herinrichting van zowel het Onderlangs als ’t Vlak houden we uiteraard ook rekening met duurzaamheidsaspecten zoals regenwateropvang.

De planning van de werkzaamheden

Het opnieuw aanleggen en inrichten van het Onderlangs en ’t Vlak wordt in drie fases uitgevoerd. Voor de herinrichting van ’t Vlak komt er een nieuwe toegangsweg naar het Onderlangs achter het rijtje van de snackbar. Dit is fase één. In fase twee wordt het Onderlangs opnieuw ingericht met meer parkeervakken en een betere waterberging/afvoer. In september start de laatste fase waarin we ’t Vlak omturnen naar een levendig, uitnodigend, groen en autovrij verblijfsplein.