Dubbel fietspad langs Binnenlandse Baan

16 mei 2024, 15:56
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Vandaag 16 mei is het de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Vanaf deze week kan dat een stukje sneller en makkelijker. Sinds 2022 is er de snelfietsroute F15 IJsselmonde. Om deze te optimaliseren is afgelopen weken druk gewerkt aan de aanleg van een dubbel fietspad langs de Binnenlandse Baan. Dit nieuwe fietspad maakt onderdeel uit van de Snelfietsroute F15 IJsselmonde.

Wie regelmatig door het centrum fietst, heeft afgelopen week misschien al gebruik gemaakt van het nieuwe fietspad. Het is u vast opgevallen dat het zowel voor fietsers als automobilisten overzichtelijker is geworden. Fietsers hoeven de Binnenlandse Baan niet meer over te steken ter hoogte van ’t Vlak, maar kunnen aan één kant blijven fietsen tot de Buitenlandse Baan. Tot en met 14 juni wordt er nog doorgewerkt. Het (oude) fietspad aan de andere kant van de Binnenlandse Baan verdwijnt. Hiervoor komt een groenstrook in de plaats. De aanplant van de beplanting vindt plaats in het najaar. Binnenkort worden de ook de kruising Maasstraat/Binnenlandse Baan en het eerste stukje van het nieuwe fietspad nog aangepast.

Subsidie

De snelfietsroute F15 IJsselmonde bestaat uit twee fietsroutes van elk 18 kilometer. Er is een route tussen Slikkerveer en Pernis via Ridderkerk, Barendrecht en de Rotterdamse stadsdelen IJsselmonde, Charlois en Waalhaven-Eemhaven en een route tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Poortugaal via Rijsoord, Barendrecht, Carnisselande, Portland en Rhoon. De twee fietsroutes worden op meerdere plekken met elkaar verbonden. Door te zorgen voor brede, veilige fietspaden en een goede aansluiting op openbaar vervoer moet fietsen aantrekkelijker worden als alternatief voor de auto. De gemeente heeft van De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) subsidie ontvangen voor het uitvoeren de werkzaamheden.

Vervolg en meer informatie

Het plan is om het dubbele fietspad ook vanaf de kruising Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan door te trekken naar het station. Exacte plannen voor de aanpassing van dit deel zijn er nog niet en verwachten we niet op korte termijn. Zodra hierover meer bekend is, laten we dat weten. Meer informatie over de huidige werkzaamheden kunt u vinden op onze website www.barendrecht.nl/werk-in-uitvoering.