Sloop oude Remaxpand en garageboxen

8 januari 2024, 15:00

Wethouder Vermaat gaf vandaag het startsein voor de sloop van het oude Remaxpand en de achterliggende garages en bedrijfsruimtes. Om ’t Vlak autovrij te maken, wordt een toegangsweg ‘De Doorsteek’ achter het rijtje van de snackbar aangelegd. Ook komen er nieuwe parkeerplaatsen bij.

Wethouder Dirk Vermaat is verheugd dat met de sloop de eerste stappen zijn gezet voor de herinrichting van ’t Vlak en Onderlangs. “Het centrum krijgt door de herinrichting een flinke kwaliteitsimpuls. Groener, aantrekkelijker én minder wateroverlast zijn een paar belangrijke voordelen. Natuurlijk hoop ik dat inwoners straks met veel plezier gebruik zullen maken van het nieuwe plein.”

De sloop van de oude panden is nodig om voldoende ruimte te maken voor De Doorsteek. Dit is een nieuwe autoverbinding van de Binnenlandse Baan naar het Onderlangs. Bij de herinrichting van het Onderlangs worden ook maatregelen getroffen om wateroverlast te verminderen. Het omturnen van ’t Vlak naar een levendig, uitnodigend, groen en autovrij verblijfsplein volgt naar verwachting eind 2024 of begin 2025. De sloop is bewust in januari gepland. Zo ondervonden winkeliers, omwonenden en bezoekers van het centrum hiervan geen hinder tijdens de feestdagen.