Picknicktafel van Barendrechtse bomen op diverse schoolpleinen

16 mei 2024, 16:01
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In sommige gevallen is het nodig om bomen te kappen, bijvoorbeeld wanneer de bomen ziek of dood zijn of een gevaar voor de woonen leefomgeving vormen. Om ze een tweede leven te geven zijn er picknickbanken van gemaakt en door de gemeente aangeboden aan diverse Barendrechtse bassischolen.

Naast picknickbanken wordt het hout voor andere doeleinden gebruikt. Zo zijn van het resthout honderd bouwpakketten voor nestkastjes gemaakt en uitgedeeld aan scholen en natuurverenigingen. De vogels die hier op af komen zijn enorm belangrijk voor mens, natuur en biodiversiteit. Ook vindt inmiddels tweejaarlijks een snipperdag plaats. Inwoners kunnen dan gratis houtsnippers ophalen voor de tuin. Deze dagen zijn inmiddels een groot succes. Als laatste wordt een deel van het Barendrechtse stamhout verzaagd tot vierkante boompalen. Deze boompalen zullen vervolgens ingezet worden bij jonge aangeplante bomen om te voorkomen dat deze omwaaien of scheefgroeien.

Waarom wordt een boom gekapt? Scan de QR-code

Het kappen van bomen roept vaak emotie op. Om inwoners beter te informeren worden daarom bordjes met een QR-code geplaatst bij de te kappen bomen. Wanneer u de QR-code scant, krijgt u meer informatie over waarom de boom gekapt wordt. De bordjes met QR-code komen alleen op bomen die dikker zijn dan 50 centimeter.