Nu ook twee elektrische deelauto’s in Barendrecht

20 juli 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In Barendrecht zijn sinds kort als proef twee elektrische deelauto’s (automaten) beschikbaar die inwoners kunnen huren via aanbieder MyWheels. De standplaatsen zijn de wijken Paddewei en Meerwede. De gemeente vindt duurzame (deel)mobiliteit belangrijk en is dan ook blij met deze toevoeging. Het is beter voor het milieu, vermindert geluidsoverlast en biedt inwoners de keuze tussen bezit of gebruik. Deelauto’s bieden in sommige gevallen een goed alternatief voor het eigen bezit van een (tweede) auto, zeker voor degenen die maar af en toe de weg op moeten.

De komende tijd wordt getoetst wat de ervaringen zijn en hoe het gebruik is. Bij succes kan het aantal deelauto’s worden uitgebreid en ook op termijn gekeken worden naar regelgeving en een vergunningstelsel, in lijn met de deeltweewielers. Deze deelscooters en deelfietsen zijn onder aangescherpte voorwaarden naar verwachting in het najaar weer beschikbaar in Barendrecht.

Werkwijze

De elektrische deelauto’s zijn dat dus nu al. Het huren van een auto kan per uur en is eenvoudig. Hiervoor maakt u een account aan op www.mywheels.nl of via de app van MyWheels. Deze is te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Vervolgens bekijkt u het aanbod en reserveert u een auto voor het gewenste tijdsblok. De auto heeft geen fysieke sleutel. Het openen en sluiten van de auto kan via de app van MyWheels. Gebruikers moeten minimaal 24 jaar zijn. De auto heeft een vaste plek en dient daar na afloop van de huurperiode weer te staan, klaar voor de volgende gebruiker. De twee elektrische deelauto’s zijn een mooie aanvulling op de drie benzinedeelauto’s die GreenWheels al in Barendrecht heeft staan bij Avenue Carnisse, het Jaagpad en het NS-station.