Negatief zwemadvies voor Plas Vrijenburgbos, waarschuwingsborden geplaatst

24 augustus 2023, 16:12
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor Plas Vrijenburgbos. Er is op deze locatie PFAS-verontreiniging aangetroffen in het oppervlaktewater. Op basis van extra metingen moet blijken of zwemmen in Plas Vrijenburgbos in de toekomst verantwoord kan. Het negatieve zwemadvies geldt in ieder geval tot 1 oktober; het einde van het zwemseizoen. Voor dezelfde locatie gold al een waarschuwing voor blauwalg. Ook deze waarschuwing blijft van kracht.

Wethouder Dirk Vermaat: “Het is verontrustend dat er PFAS-verontreiniging is gevonden in Plas Vrijenburgbos. Het RIVM doet nader onderzoek. Dit moeten we afwachten. Tot die tijd is er uit voorzorg een negatief zwemadvies uitgegeven. Inmiddels zijn borden geplaatst bij Plas Vrijenburgbos om bezoekers te informeren dat je er niet moet zwemmen.

Gezondheidsvragen

Met vragen over de invloed van PFAS op uw gezondheid kunt u terecht op de website van de GGD: https://www.ggdzhz.nl/. Staat het antwoord daar niet bij? Dan kunt u contact opnemen met de GGD Zuid-Holland Zuid: https://www.ggdzhz.nl/contact-1 . Heeft u klachten of zorgen over uw gezondheid? Neem dan contact op met uw huisarts.