Meer recreatiemogelijkheden voor Inge de Bruijn Zwembad

8 mei 2023, 12:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht is aan groot onderhoud toe. Daarnaast zijn er wensen voor uitbreiding van de faciliteiten, zodat er op deze locatie veel meer recreatiemogelijkheden kunnen komen. Het college van B&W steunt het zwembad in haar ambities om toekomstbestendig te blijven. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om geld vrij te maken voor zowel groot onderhoud, als voor de uitbreiding van recreatiemogelijkheden.

Onderhoud noodzakelijk

Het groot onderhoud is nodig om te blijven voldoen aan de wettelijke eisen. De komende jaren wordt onder meer de glijbaan vervangen en de kleed- en toiletruimtes worden opgeknapt. Wethouder Financiën en Recreatie, Lennart van der Linden: “De afgelopen jaren was het beleid vooral pappen en nathouden. En vanwege het coronavirus moesten zwembaden de afgelopen jaren lange tijd sluiten. Ze hadden het in heel Nederland niet makkelijk. We zetten daar nu een streep onder en trekken de portemonnee. Want ons zwembad vinden we een belangrijke voorziening.”

Investeren in breed recreatieaanbod

Naast groot onderhoud, stelt het college voor om te investeren in een breder recreatieaanbod bij het zwembad. Het zwembad moet dé recreatieve plek in Carnisselande worden. Onder andere door het aanleggen van aquaspraypark in de buitenlucht, een minigolfbaan, airtrampolines en speeltoestellen.

“Naast zwemlessen, banenzwemmen, themagericht zwemmen en vrij zwemmen biedt het zwembad ook een thuis voor honderden leden van Zwem- en Polovereniging Barendrecht. Deze plannen zorgen voor meer plezier en ontspanning voor Barendrechters, jong en oud! Ambitieus, maar dat past goed bij de naam van het zwembad: Inge De Bruijn”, aldus Wethouder Margo Stolk (Sport).

Het voorstel wordt op 15 mei in de raadscommissie Algemene Zaken & Financiën behandeld, met als doel besluitvorming in de raadsvergadering van 30 mei.