Laatste budget BoBo gebruikt voor planten bomen in park Buitenoord

5 april 2024, 10:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Een aantal bestuursleden van de voormalige Bewonersorganisatie park Buitenoord en Omgeving (BoBo) plantten vanochtend samen met wethouder Dirk Vermaat zes Japanse sierkersen in park Buitenoord. De bewonersorganisatie hief zichzelf onlangs na ruim 20 jaar op. Er waren onvoldoende leden om het bestuur van de vereniging voort te zetten. Met het laatste budget dat de bewonersorganisatie nog in kas had zijn door de gemeente op verzoek van het voormalige BoBo-bestuur bomen aangeschaft.

Wethouder Dirk Vermaat nam samen met onder andere Els Schaap (voormalig bestuurslid BoBo) de schop ter hand om de zes nieuwe bomen in de grond te zetten. Met de Japanse sierkers (Prunus Umineko) die in het voorjaar mooie bloesem geeft, willen we meer bloei in het park brengen.

Vermaat: “Ik ben de BoBo zeer dankbaar voor het goede en vele werk dat zij de afgelopen jaren samen met wijkbewoners hebben verzet. De zes nieuwe bomen fleuren niet alleen park Buitenoord op, maar zijn ook een mooi, langdurig aandenken aan de BoBo.”