Kom naar de Barendrechtse Veteranendag

6 juni 2024, 11:55

De gemeente organiseert, samen met Stichting Veteranen Comité Barendrecht, op zaterdag 15 juni weer de Barendrechtse Veteranendag. Dit is een eerbetoon aan alle Barendrechtse veteranen. Bij de blijk van waardering voor hun inzet hoort een feestelijk programma.

Vanaf 13.00 uur start het programma om en nabij het Oorlogsmonument en De Ontmoeting aan de Dorpsstraat. Om 16.00 uur start de parade vanaf het gemeentehuis. Bij het Oorlogsmonument vindt het officiële gedeelte plaats, waarbij de veteranen onder andere toegesproken worden door de burgemeester.

Activiteiten

Rondom de Dorpskerk zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur verschillende activiteiten voor de jeugd zoals klimwand, springkussen en mogelijkheid tot schminken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om mee te rijden met een legervoertuig van de Troepenmacht in Suriname. De muziek wordt dit jaar verzorgt door de Zingende Kapsters, de Big Band Barendrecht en de Saint Andrews Pipeband.

Afsluiting Dorpsstraat en Doormanplein

In verband met de activiteiten rondom de Veteranendag is de omgeving rondom de Dorpsstraat en het Doormanplein afgesloten voor verkeer tussen 12.00 en 17.00 uur.