Kledingbank verhuist naar Kruidentuin 10

27 december 2023, 09:57
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De Stichting Kledingbank Uniek verhuist in het eerste kwartaal van 2024 naar het oude schoolgebouw aan de Kruidentuin 10. De stichting maakt straks gebruik van een eigen ingang tot het gebouw. Voordat het zover is, wordt de begane grond van de locatie verbouwd.

Wethouder Margo Stolk is blij met de gevonden huisvestingsoplossing voor diverse maatschappelijke organisaties: ‘Voor de Kledingbank is een goede bereikbaarheid heel belangrijk. Kruidentuin 10 is voor inwoners zowel lopend, op de fiets, met openbaar vervoer als met de auto bereikbaar. Daarnaast zorgen we voor een in- en oprit voor auto’s en acht parkeerplaatsen op het terrein. De bomen aan de voorkant van het gebouw kunnen gelukkig blijven staan. Het is de intentie om ook de Voedselbank te huisvesten aan de Kruidentuin. Wij zijn met het bestuur in overleg over de mogelijkheden van het pand en de financiering daarvan.

De Huiskamer voor Oekraïense vluchtelingen is sinds eind november al gehuisvest op de eerste etage van het gebouw. Zij moesten vanwege de renovatie van ’t Trefpunt verhuizen. De Harmonievereniging gebruikt een deel voor de opslag van materialen. De aanwezige fietsenstalling op het terrein kan indien nodig in de toekomst uitgebreid worden.