‘Kinderburgemeester zijn is heel speciaal’

13 juli 2023, 10:11
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Het jaar van Gino Riesmeijer als kinderburgemeester zit er bijna op. Hij had het niet willen missen. “Ik vond het tot nu toe al heel bijzonder. Als kinderburgemeester kom je op plekken waar je normaal niet komt. Het is een hele ervaring!”

Zo gaf Gino op 4 mei een speech tijdens de dodenherdenking in de Dorpskerk. “Dat was een speciale avond. Het heeft natuurlijk alles met het verleden te maken. Ik heb veel van andere sprekers geleerd over de oorlog. Ontzettend indrukwekkend. Zelf schreef ik met hulp van mij vader een speech, onder andere over wat mijn familie heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog. Veel was voor mij nog onbekend, dus door er samen over te praten ben ik weer veel wijzer geworden. Die ochtend had ik ook al samen met onder meer burgemeester Govert Veldhuijzen op verschillende plekken in Barendrecht bloemen gelegd. Bijvoorbeeld bij de begraafplaats, de Anne Frank boom en het NS-station.”

Herkend worden

Ook maakte Gino soms een vlog en was hij in juni live aanwezig bij de installatie van de nieuwe burgemeester, Ronald Schneider. “En ik was ook bij het Sportgala. Heel grappig, want ik werd er herkend door dansers van de dansschool FunkyFeet. Die begonnen ineens ‘heeey, daar heb je de kinderburgemeester’ te roepen. In mijn klas is iedereen er ook wel aan gewend dat ik kinderburgemeester ben en van alles meemaak. Met klasgenootjes heb ik ook mede de buitenspeeldag bij het Cruyff Court bij BLOK0180 georganiseerd.”

Opvolger

Dat er bijna een einde komt aan zijn kinderburgemeesterschap vindt Gino jammer, maar hij geeft aan de andere kant ook graag het stokje door aan iemand die net zo enthousiast is als hij. “Ik kan het iedereen aanraden. Het is een hele leuke ervaring. Als je niet te verlegen bent en goed kan praten en presenteren, geef je dan gerust op!”

Nieuwe kinderburgemeester opgeven

Heeft u een (klein)kind die durft te zeggen wat hij of zij belangrijk vindt? Die weet wat er speelt in de buurt en op school en wil laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Schroom dan niet diegene te vertellen over onze zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester. Alle kinderen die in het schooljaar 2023/2024 in groep 8 zitten mogen solliciteren. Dit kan tot 11 september via kinderburgemeester@barendrecht.nl. Kijk voor de praktische informatie over het aanmelden op www.barendrecht.nl/kinderburgemeester.