Integrale controle donderdag 21 maart

22 maart 2024, 13:58
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op donderdag 21 maart heeft de gemeente Barendrecht in samenwerking met DCMR, politie, brandweer en het Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning van het RIEC een integrale controle uitgevoerd bij een aantal bedrijven, waaronder automotive bedrijven. Tijdens deze controle is er niets ongewoons gevonden.

Weerbaar tegen ondermijning

Automotivebedrijven kunnen interessant zijn voor criminelen. Onder andere door de mogelijkheid om verboden goederen, zoals drugs, op te slaan en te vervoeren. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. In de regio Rotterdam werken overheidspartners, waaronder ook gemeente Barendrecht, daarom samen om georganiseerde criminaliteit aan te pakken en te voorkomen. Professionals van Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning helpen de gemeente Barendrecht om deze misstanden aan te pakken.

Ondermijnende criminaliteit

Drugsproductie en -handel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting; het zijn voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. Criminelen gebruiken daarbij legale diensten uit onze samenleving, bijvoorbeeld het krijgen van vergunningen of het huren van een pand, ten behoeve van hun criminele activiteiten. We noemen dit ‘ondermijning’.

Verdachte situatie? Meld het dan!

Ondermijning is lastig op te sporen, te voorkomen en aan te pakken. Daarom is de hulp van inwoners erg belangrijk. Bij een verdachte situatie is het altijd verstandig om te melden. Op www.barendrecht.nl/ondermijning staan verschillende meldingsmogelijkheden en tips om ondermijnende criminaliteit te herkennen.