Honderd boompjes geplant tijdens Nationale Boomfeestdag

15 november 2023, 15:00

Wethouder Dirk Vermaat hielp vanmiddag mee met het planten van honderd boompjes op sportpark De Doorbraak. Hij werd hierbij geholpen door MeerBomenNu. Deze organisatie redt kansarme zaailingen door deze een tweede kans te geven. De komende jaren focust het college van B&W zich op twaalf speerpunten om Barendrecht te vergroenen. Eén van de belangrijkste speerpunten is het toevoegen van minimaal 50 hectare aan bomen.

Samen vergroenen

Wethouder Dirk Vermaat (Buitenruimte) stak vanmiddag graag de handen uit de mouwen om te helpen met het aanplanten van de zaailingen. “Meer groen is belangrijk. Het zorgt voor het beter opvangen van water bij harde regenval, bevordert de biodiversiteit, biedt meer schaduw op warme dagen én het maakt de leefomgeving aantrekkelijker. Daarom maken we Barendrecht de komende jaren op verschillende manieren groener. Onder andere door het planten van minimaal 50 hectare aan bomen.” De plantlocatie nabij de hockeyvelden is ongeveer 3.000 vierkante meter groot. Vandaag werden op deze locatie honderd boompjes geplant. De rest volgt de komende maanden tijdens het huidige plantseizoen.

Samenwerking

MeerBomenNU redt kansarme zaailingen. Elke boom maakt jaarlijks honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze uit elkaar te scheppen en weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui wil MeerBomenNu Nederland sneller en leuker vergroenen.