Herinrichting hondenlosloopgebied Voordijk klaar

21 maart 2024, 08:57
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Wist u dat er vorig jaar 2691 honden geregistreerd stonden in Barendrecht? Voor die viervoeters, en hun baasjes, willen we natuurlijk een aantrekkelijke gemeente zijn. En er tegelijkertijd voor zorgen dat niet-hondenbezitters geen overlast ervaren. Om alle wensen en uitdagingen in kaart te brengen voor het samenstellen van ons nieuwe hondenbeleid werden inwoners vorig jaar actief betrokken. Onder meer door een enquête en bijeenkomsten. De praktische uitwerking van het plan voor nieuwe hondenvoorzieningen en het verbeteren van de hondenvoorzieningen die er al zijn is inmiddels in volle gang. Ook als het gaat om losloopgebieden. Onlangs is op de proeflocatie aan de Voordijk de herinrichting van het losloopgebied afgerond.

Hier zijn een aantal hondenbehendigheidstoestellen, zoals een wip, plateau en springobstakels, en een hek met toegangspoort geplaatst. De toegangspoort is ook gebruiksvriendelijk voor mindervalide inwoners. Er zit namelijk een deurdranger aan, waardoor de poort nog even open staat voordat hij langzaam sluit. Bij goed functioneren willen we dit systeem op meer plekken gebruiken. Want in de loop van dit jaar krijgen ook andere losloopgebieden een upgrade. Duidelijke borden met regelgeving, het plaatsen van beplanting, meer hondenpoepbakken en extra zitelementen maken naast het plaatsen van een hekwerk en het installeren van behendigheidstoestellen deel uit van het plan. Per locatie bekijken we gericht hoe we een losloopgebied kunnen verbeteren.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het nieuwe hondenbeleid op https://www.barendrecht.nl/hondenbeleid. Mist u nog ergens een hondenpoepbak? Geef de locatie dan door via hondenkaart@barendrecht.nl.