Gratis strooizout afhalen op gemeentewerf op zaterdag 3 februari

1 februari 2024, 11:09
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In de eerste weken van 2024 zorgden vorst en winterse buien voor gladheid in Barendrecht. De winter is nog niet voorbij, dus misschien krijgen we hier binnenkort wel weer mee te maken. Om onveilige situaties op de weg en lastige bereikbaarheid van woningen, bedrijven en voorzieningen tegen te gaan strooit de gemeente in zulke situaties zout. Soms zetten we ook sneeuwschuivers in. Maar wij maken niet alle wegen schoon. We beginnen altijd met de hoofdwegen, doorgaande wegen en fietspaden. Ook op wegen naar scholen, verzorgingshuizen, sportlocaties, het station, winkelcentra en hulpdiensten bestrijden we de gladheid.

De voetpaden in de woonwijken strooien we niet. Daarvoor doen we graag een beroep op u als inwoner. Helpt u mee om de stoep voor uw huis (en van uw buren) ijs- en sneeuwvrij te maken op het moment dat de weersomstandigheden daar later deze winter misschien weer om vragen? Om het u makkelijk te maken kunt u op zaterdag 3 februari tussen 8.30 uur en 15.00 uur bij de zoutloods op de gemeentewerf aan de Londen gratis een zak van 4 kilo strooizout afhalen. Dit is genoeg voor het strooien van ongeveer 500 vierkante meter. Op 2 december organiseerden wij ook zo’n actie. Er werden toen ongeveer 1150 zakken strooizout uitgedeeld aan inwoners.

Hoe gebruikt u het strooizout?

Veeg eerst zoveel mogelijk de sneeuw van de stoep. Strooi daarna het strooizout over de schoongemaakte verharding. Denk hierbij aan het milieu en strooi met mate. Maximaal 10 gram per vierkante meter is genoeg. Geef het strooizout minimaal 30 minuten de tijd om zijn werk te doen. Veeg daarna de natte drab richting de stoeprand zodat dit later niet opnieuw kan bevriezen.