Gemeentelijke waardering voor Arie Korendijk en Stichting Wielerronde Barendrecht

8 mei 2024, 17:00

In Lunchroom Echt zijn vandaag door burgemeester Ronald Schneider twee gemeentelijke waarderingen uitgereikt. Arie Korendijk heeft een Waarderingsspeld ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de wielerronde van Barendrecht. De Stichting Wielerronde Barendrecht kreeg daarnaast een Waarderingsoorkonde voor haar jarenlange verdiensten en betekenis voor onze gemeenschap.

Arie Korendijk

Arie Korendijk is een fervent wielerliefhebber. Zo een 40 jaar geleden kwam hij in contact met bestuurders van het wieler comité in Barendrecht om te helpen bij de ronde van Barendrecht. Hij had al ervaring bij diverse lokale rondes, maar ook op landelijk niveau. Arie werd vervolgens lid van het bestuur en hield zich bezig met technische zaken. Zoals inschrijvingen van de renners, parcours opbouwen met de werkploeg en zorgdragen voor de jury. Dat deed hij altijd op een zeer enthousiaste en kundige wijze. Het was zijn ‘pakkie aan’, en niemand mocht zich daar mee bemoeien. Zelfs de voorzitter niet. De stichting kon op hem rekenen. Een man met een goed gevoel voor humor. Maar ook uiterst serieus voor wat betreft de veiligheid van de renners en het parcours. Dankzij Arie Korendijk voldoet het parcours al 40 jaar lang aan alle eisen van overheidsinstanties en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. Naast zijn passie voor wielrennen, was hij ook nog actief binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond als scheidsrechter en rapporteur.

Oorkonde Stichting Wielerronde Barendrecht

Al 50 jaar is De Wielerronde in de zomer een begrip in Barendrecht. Een dag waarop Barendrechters elkaar kunnen ontmoeten tijdens een sportief evenement. De Wielerronde van Barendrecht is één van de toonaangevende sportevenementen in onze gemeente en kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. De rol die de stichting speelt in de wielersport, de maatschappelijke betrokkenheid die de stichting siert en de inzet van de vele vrijwilligers die het werk van de stichting mogelijk maken, zijn daarom erkend met een waarderingsoorkonde. Na een woord van dank voor al het werk van de stichting aan zowel de oude voorzitter Klaas Orsel, als de nieuwe voorzitter, Bastiaan Booij, nam laatstgenoemde de waarderingsoorkonde in ontvangst.

De stichting verzorgt, samen met onder andere KijkopWelzijn, een mooi fietsprogramma in de aanloop van de Tour de France de Femmes die op 13 augustus door onze gemeente komt. Een mooi sportief evenement waar we als gemeente erg naar uitkijken.

Waarderingsspeld

Een Waarderingsspeld of Waarderingsoorkonde kan worden uitgereikt aan personen en instellingen die zich op bepaald terrein gedurende minimaal 10 jaar uitzonderlijk en- of aantoonbaar bovengemiddeld dienstbaar hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap. Meer informatie over gemeentelijke onderscheidingen www.barendrecht.nl/gemeentelijke-onderscheiding.