Gemeente beloont kampioenen kerstbomen verzamelen

11 januari 2024, 07:54
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In de wijk Ter Leede zijn vandaag twee kinderen uitgeroepen tot de eerste kampioenen kerstbomen inzamelen van Barendrecht. Mila en Loek hebben de afgelopen week maar liefst 74 kerstbomen ingezameld. Wethouder Vermaat bedankte hen voor de inzet.

In heel Barendrecht zijn de afgelopen week kerstbomen ingezameld. Kinderen konden daarvoor van de gemeente € 0,50 per kerstboom krijgen. Broer en zus Loek en Mila maakten er wel heel veel werk van: maar liefst 74 exemplaren verzamelden zij in de tuin van hun huis in Ter Leede. Moeder Monique is trots: “Ze hebben er zo hard voor gewerkt. Ze zijn zelfs een kerstboom helemaal in de Schoener gaan halen!”.

Het ophalen van de 74 kerstbomen van Loek en Mila was een onverwachte uitzondering door het hoge aantal. Eigenlijk hadden de bomen op een inleverlocatie ingeleverd moet worden. Dit was met zoveel kerstbomen voor hen vandaag niet meer haalbaar. Om de grote berg bomen toch te kunnen laten versnipperen, heeft de gemeente ze opgehaald.

Wethouder Dirk Vermaat (Buitenruimte) ging het resultaat persoonlijk inspecteren. Hij overhandigde het duo een houten bordje van de gemeente Barendrecht als aandenken voor hun grote inspanning. Vermaat: “We stellen het ontzettend op prijs wanneer mensen zich samen met de gemeente inspannen om alle oude kerstbomen netjes op te ruimen! Gefeliciteerd Mia en Loek!”

In diverse wijken waren er op 10 januari inzamelpunten voor de kerstbomen. Die waren niet voor iedereen goed te bereiken met tientallen kerstbomen. Wethouder Vermaat gaat het inzamelen van kerstbomen dit jaar evalueren en bekijken of die volgend jaar verder kan worden verbeterd zodat er nog meer kerstbomen kunnen worden ingezameld.