Feestelijke activiteiten tijdens doorkomst Roparun

8 mei 2024, 10:56

Ook dit jaar komt de Roparun op tweede pinksterdag, maandag 20 mei, door Barendrecht. De verwachting is dat de teams tussen 10.30 uur en 16.45 uur lopend en fietsend onze gemeente passeren. De Roparunners verdienen een warm welkom! De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van. Doet u mee?

Tijdens de doorkomst kunt u genieten van feestelijke activiteiten, georganiseerd door bewoners en supporters langs de route. Op de volgende locaties worden de Roparunners feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:

  • Kruising Boezemweg/Stationsweg: mobile disco met dj Dimitri
  • Gemeentehuisplein: een gezellig horecaplein met hapjes en drankjes, dj, gastoptreden en allerlei kinderactiviteiten
  • Voor Heuvelsteyn: gevarieerde optredens van Harmonievereniging Barendrecht
  • Doormanplein: horecaplein, dj Pascal Kusters
  • Hospice de Reiziger/Voordijk: muziek en snoep uitdelen aan alle Roparunners

Estafetteloop voor het goede doel

De Roparun is een estafetteloop waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het ingezamelde geld wordt verdeeld onder instellingen, goede doelen en projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun. Die luidt: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

De Roparun start sinds lange tijd weer in Frankrijk (Artemps, route Frankrijk) en vanaf vliegveld Twente (route Nederland).

Alle teams vertrekken zaterdag 18 mei 2024 vanaf genoemde startlocaties. De route Nederland en de route Frankrijk komen op maandag 20 mei 2024 samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Afsluiting kruising 1e Barendrechtseweg – Binnenlandse Baan

Tijdens de Roparun is de kruising 1e/2e Barendrechtseweg/Schaatsbaan en Binnenlandse Baan op maandag 20 mei 2024 afgesloten voor verkeer van 6.30 uur tot 20.00 uur. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. De hoofdomleidingen lopen over de randwegen van Barendrecht: Henry Dunantlaan, Sweelincklaan, Kilweg, Leedeweg, Boezemweg, Tuindersweg en Veren Ambachtseweg. Het centrum blijft bereikbaar vanuit de zuidzijde van Barendrecht.

Meer weten?

Kijk voor de route en meer informatie over het programma in Barendrecht op www.doorkomstbarendrecht.nl Meer informatie over de Roparun: www.roparun.nl